Cedrik Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 To właśnie jest Shadow of yesterday, Ced Taaa...? http://tsoy.pl/2010/02/tsoy-info Co do rozgrywki na forum - z kośćmi nie ma problemu. Każdy przed swoją turą rzuca kością, na początku posta przedstawia wynik rzutu w kwadratowym nawiasie, a następnie opisuje co i jak. Trza tylko trochę zaufania do pozostałych graczy, że faktycznie rzucają kośćmi Ok, możemy bazować na zaufaniu. Mam nadzieję, że Darken mi powie co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viear Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Ups, ah. Ced prowadzi jednym punktem^^ A tymczasem możemy się zacząć zastanawiać, jakie uniwersum weźmiemy Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to Mass Effec - tam jest świat o dużym potencjale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cedrik Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Ups, ah. Ced prowadzi jednym punktem^^ Uou. Od Ciebie słyszeć takie słowa to jak wór złota, Viearze ;> A tymczasem możemy się zacząć zastanawiać, jakie uniwersum weźmiemy Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to Mass Effec - tam jest świat o dużym potencjale. Ale wszyscy je muszą znać... a poza tym jest troszkę... zbyt nowoczesne, nie uważasz? A tu mail od Darkena: Graliśmy zapewne w Inspectres albo jeden z modów. InSpectres nie jest dostępny po polsku. Tutaj masz demo tej gry po polsku: http://ddr4ever.wordpress.com/gry/ Tutaj jest samodzielna gra na bazie InSpectres, którą sam napisałem: http://rpg.quickpress.pl/2010/03/kb9-in-advanced-dungeon/ Ten drugi adres to mój aktualny blog o rpg. Pozdrawiam! Darken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 24, 2010 Author Report Share Posted April 24, 2010 Panowie, wszystko fajnie wygląda i z chęcią dołączę do sesji. ALE: dlaczego większość linków jakie podaliście nie działa? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cedrik Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Panowie, wszystko fajnie wygląda i z chęcią dołączę do sesji. ALE: dlaczego większość linków jakie podaliście nie działa? :> Które znaczy? MI działają wszystkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viear Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Masz coś z siecią nie tak, Esej W takim razie, rzucajcie propozycje uniwersum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viear Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Ktoś jeszcze o tym pamięta?^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG_Wolferin Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Gra bez MG jest stosowana na większości czatów o tematyce RPG/Fantasy. Polega to na tym, że świat jest z góry opisany, karty postaci stanowią jakiś tam szablon i wszystko jest nadzorowane przez operatorów takich czatów. Gracz normalnie opisuje, wykonuje działania w ramach rozsądku (bez tzw. przepaczenia).. przy takim czymś również można się świetnie bawić. Drugi przypadek to, gdy świat jest opisany w małym kawałku - np. karczma (która jest miejscem docelowym) i jej bliska okolica.. a postacie mogą pochodzić z różnych uniwersów - Faerun, Oerth, Stary Świat itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Stary ale jary temat Tak jak powiedziałem wcześniej gra bez MG jest dobra jeśli mamy "do dyspozycji" doświadczonych bądź zrównoważonych umysłowo graczy których głównym hobby nie jest power gaming Wolf, co powiesz na rozkręcenie jakiejś sesyjki na forum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG_Wolferin Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Ja na PBF bardzo chetnie sie pisze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Ja również. Ale trzeba sciągnąć więcej materiału ludzkiego. Wolf- rozsyłamy wici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Jestem zdania, że zawsze nawet jeśli mistrz gry nie jest oficjalny, to i tak jeden gracz będzie czuł się pewniej i swobodniej i będzie prowadzić swoich towarzyszy. Można więc na przykładzie powiedzieć, że gandalf był mg dla drużyny pierścienia. Niby biegał z nimi, ale to on dał im głównego questa i posłał na nich bossa (balroga) którego failowali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG_Wolferin Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Jestem zdania, że zawsze nawet jeśli mistrz gry nie jest oficjalny, to i tak jeden gracz będzie czuł się pewniej i swobodniej i będzie prowadzić swoich towarzyszy. Można więc na przykładzie powiedzieć, że gandalf był mg dla drużyny pierścienia. Niby biegał z nimi, ale to on dał im głównego questa i posłał na nich bossa (balroga) którego failowali Głównym zadaniem MG jest kreowanie świata i sytuacji, nie celu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts