Superkarpik Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Ja zdobyłem już 4 wpisy do indeksu z czego jeden okupiony wielkim bólem a dwa zaliczone na partyzanta. Nie uważacie czasem, że ten strach przed sesją jest nieco rozdmuchany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimek Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Czymś trzeba straszyć maturzystów, tak jak i absolwenci liceum straszyli nas maturą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Przed pierwszą sesją usłyszałem tekst: Śpieszmy się kochać pierwszorocznych, tak szybko odchodzą. Ale w gruncie rzeczy nikt nie został u mnie usadzony. 30 osób samo zrezygnowało. Był tydzień w którym musieliśmy siedzieć od 8 do 20 na uczelni to czekając na egzamin to siedząc w kolejce. Myślę, że wielu może tego nie wytrzymać zwłaszcza gdy jest się zdanym tylko na siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 U mnie fifty-fifty. Część osób sama odeszła, inny wylecieli. Jeszcze ta sesja będzie hardkorowa, potem będzie znacznie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zimek Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 U mnie już teraz jest ok. 50 osób na roku i podobno dziekan wydał już pismo, że nie można nas wywalać :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Pierwszy egzamin za mną. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Ja dzisiaj sesję zakończyłem właściwie ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Cóż, pierwsze zaliczenie z głowy. Bitwa wygrana, wojna trwa. Jak tam u Was? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 U mnie jeszcze buzuje atmosfera przedsesyjna... zacznie się od 1 lutego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Ja mam w sesji raptem jeden egzamin (03.02), ale przedtem pozaliczać wszystko..... oho, to jest inna bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Ja tonę w zaliczeniach, umieram, jęcze i w ogóle. Dlatego też włączam się do propagowania akcji "Wybierz łopatę": http://img137.imageshack.us/img137/4164/wybierzlopateun7.jpg[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Eee to ja już jednak może wrócę do literaturoznawstwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jachoo Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 A ja dla równowagi powiem, że lubię sesję nawet. 3 tyg. wolnego od zajęć, kilka razy w tym czasie wbić się w garniak i pójść pozaliczać (albo nie). To nie koniec świata, a u niektórych urasta do takiej rangi niepotrzebnie. Przede wszystkim -> 6-8h snu spokojnego (albo i więcej jak ktoś lubi), coś porządnego zjeść (stejka z kakao itd.). Spacerek co kilka godzin dla relaksu (niby truizmy, ale jakże ważne w rzeczywistości ). Nie oszukujmy się - jeśli chodzi o efektywną naukę, to dłużej niż 10h dziennie mija się z celem zupełnie, zarywanie nocy przed egzaminem bezpośrednio to już totalna porażka. Idziemy w bój wypoczęci, szczęśliwi i niezagłodzeni . Chyba, że do czynienia mamy z tzw. zbójem, komisem czy inną formą ostateczności. W tych warunkach należy nagiąć lekko w/w reguły. Ale w tak zdolnym gronie pewnie do tego nie dojdzie A wracając do tematu - od 31 stycznia startuje u mnie, 2 egz. (dwu- oraz trzysemestralny przedmiot), niestety tylko jeden w formie ustnej . PS. Przede mną 9 sesja, bez repety i warunków dotychczas, to tak jako pewna rekomendacja do mych słów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 ja tam studia polecam. Sesja raz na semestr, ale tak to jest fajnie. nie narzekam. Chciałem iść na jakiś drugi kierunek z prawa i administracji albo coś z nauk humanistycznych. Co byście polecali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Co studiujesz tak w ogóle bo jakoś tego nie ogarnąłem wcześniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot_Behemot Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 ja tam studia polecam. Sesja raz na semestr, ale tak to jest fajnie. nie narzekam. Chciałem iść na jakiś drugi kierunek z prawa i administracji albo coś z nauk humanistycznych. Co byście polecali? Coś z nauk humanistycznych? W takim razie cokolwiek ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Chciałem iść na jakiś drugi kierunek z prawa i administracji albo coś z nauk humanistycznych. Co byście polecali? Coś innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Chciałem iść na jakiś drugi kierunek z prawa i administracji albo coś z nauk humanistycznych. Co byście polecali? filologia jakakolwiek (ale musiałbyś pewnie rzucić pierwszy kierunek ;D) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 no to może coś z prawa? Jakby nie patrzeć zdawałem wos więc mógłbym coś chyba znaleźć dla siebie na wydziale prawa i administracji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 no to może coś z prawa? Jakby nie patrzeć zdawałem wos więc mógłbym coś chyba znaleźć dla siebie na wydziale prawa i administracji? Hmm, tylko dobrze by było, żeby ewentualny drugi kierunek jakoś zgrywał się z tym co studiujesz obecnie (wciąż nie wiem co to tak nawiasem ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 politologia. Jednocześnie nie chcę żeby był bardzo podobny, bo wtedy to nie ma sensu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 A co myślisz o administracji? Jakaś ciepła posadka za biurkiem. Urzędy i urzędowa robota to nuda jak diabli, ale przynajmniej posada jako tako pewne (przynajmniej bardziej, niż u pracodawcy prywatnego), bo to jednak zawsze państwowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurana Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Studiuję prawo. Jest ciężko, ale da się wytrzymać. Wprawdzie aktualnie mam 9 egzaminów w sesji zimowej, ale jak się uczy w miarę systematycznie, to jest do przeżycia. Na ludzi mogę jedynie narzekać Chciałem iść na jakiś drugi kierunek z prawa i administracji albo coś z nauk humanistycznych. Co byście polecali? No fakt, przydałby się drugi kierunek, bo po politologii to ciężko będzie coś znaleźć... Co powiesz na finanse i rachunkowość? Albo na ekonomię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot_Behemot Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Studiuję prawo. Jest ciężko, ale da się wytrzymać. Wprawdzie aktualnie mam 9 egzaminów w sesji zimowej, ale jak się uczy w miarę systematycznie, to jest do przeżycia. Na ludzi mogę jedynie narzekać Mówisz, że narzekasz na studentów prawa? Już cię lubię :3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurana Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Mówisz, że narzekasz na studentów prawa? Już cię lubię :3 Targają Tobą sprzeczne uczucia, czy jak? Raz mnie lubisz, a raz nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts