Mrozie Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Zaczął się październik, rok 2016 powoli zbliża się ku końcowi. Na rynku literackim nie brakowało ciekawych pozycji fantastycznych. Macie jakichś faworytów, których można byłoby uznać za "najlepszych"? Myślę zarówno o książkach polskich, jak i zagranicznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Prawdę mówiąc ten rok mi jakoś nie zaimponował. Z tego co czytałem zdecydowanie nowy Skald. No, Moskal w pierwszej połowie był intrygujący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted October 11, 2016 Author Report Share Posted October 11, 2016 Ja w tym roku dużo nowości nie czytałem. Zgadzam się całkowicie co do kolejnego Skalda. No i bardzo mi się podobało Królestwa Dary Kena Liu. Wprawdzie niektórzy jojczą, że to na dobrą retelling historii pierwszego chińskiego cesarstwa, ale nawet jeśli, to bardzo dobry retelling. Bardzo czekam na kontynuację, szkoda że ukaże się dopiero po nowym roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honotara77 Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Akurat w tym roku nie było chyba nowości fantastycznych które mnie powaliły. Podobały mi się Piskorski-Czterdzieści i cztery Zembaty-Głodne słońce Williams-Zaspać na sąd ostateczny Komuda-Hubal Krajewska-Idź i czekaj mrozów Sanderson-Słowa światłości Łukawski-Krew i stal Staveley-Boski ogień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts