Sir Jedi Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Temat zwi?zany z e-bookami. Lubicie? Czytacie? Które polecacie? Jaki widzicie ich przysz?o??. Najlepsze strony i wirtualne ksi??ki ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Nie lubi?. Czytanie d?ugich tekstów na ekranie monitora ssie. Nie ma tego zapachu papieru, nie mo?na zwa?y? ksi??ki w d?oni, rozchyli? ok?adki. Nie mo?na po?o?y? obok ?ó?ka, by si?gn?? wieczorem. Mo?na wydrukowa? - ale to nadal nie to, mie? rozsypuj?cy si? stos kartek zamiast ?adnie oprawionej ksi??ki. Poza tym zabieraj? mi chleb! Bo ojciec ma drukarni?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 uwielbiam lepiej mi sie czyta na ekranie komputera niz papierowo (papier mnie usypia). co do ?róde? to ja zawsze sciagam nie do konca legalnymi programami typu pewna literka-pewna cyferka-pewna literka. Jedyn? ich wad? jest fakt braku podniecaj?cej ok?adki która cz?sto bywa dzie?em sztuki (ale czasami wygl?da jakby przedstawia?a ka?uze wymiocin) np. u Pratchetta ok?adki zawsze przedstawia?y jeden pojedynczy krotki moment z ksiazki i najfajniejsza zabawa by?o zgadywanie który:P no i e-booka nie wezmiesz w podroz. chyba ze w laptopie. ale i tak wole e-booki. Zw?aszcza ze sa darmowe i zabieraj? pieni??ki tym krwiopijczym kapitalistom W?adza dla ludu! Wolno?? dla e-booków!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldarion Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Nie mam nic do e-booków i musz? przyzna?, ?e przeczyta?em ju? kilkana?cie grubych ksi??ek na kompie Gdyby nie E-Booki to ca?kiem zapomnia?bym o co chodzi?o w W?adcy Pier?cieni i Harry'm Potter'ze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 E-booki to kwestia problematyczna. Fanfiki ?atwo si? czyta gdy? zwykle nie maj? wi?cej nie? kilka stron. Co do pe?nych ksi??ek to trzeba mie? nie lada drukark? ?eby wydrukowa?a 600 Harrego Pottera ;D Faktem te? jest ?e nale?y sie szacun wszystkim którzy potrafi? d?uuugo czytac przed ekranem komputera osobi?cie wol? sobie wydrukowa? tekst je?li jest d?u?szy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Osobi?cie nie przepadam - i tak zbyt wiele czasu sp?dzam przed komputerem. Ksi??ki wol? w wersji naturalnej. btw, przypominam, ?e linki do darmowych wersji niedarmowych e-booków b?d? kasowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 12, 2008 Author Report Share Posted February 12, 2008 btw, przypominam, ?e linki do darmowych wersji niedarmowych e-booków b?d? kasowane. No to rozwi?zuje definitywnie kwesti? linków do E-booków na Forum EM (FEM). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 pozostaje nam konspiracja gryps i ewentualnei szyfry oto link do mojego photobloga: www.darmowe-ebooki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Nie no przecierz zawsze mo?na kupi? ksi??k?. Raz ?e ?adnie wygl?da na pó?ce a dwa ?e... ?adnie wygl?da na pó?ce ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Poza tym zabieraj? mi chleb! Bo ojciec ma drukarni?. Wysz?o szyd?o z worka Mnie m?czy przeczytanie dwóch stron w internecie a co dopiero ca?ych ksi??ek :O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldarion Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Mnie m?czy przeczytanie dwóch stron w internecie a co dopiero ca?ych ksi??ek :O Ja sp?dzam kilka godzin dziennie w necie, a nast?pne kilka na e-bookach lub ogl?daniu anime Nie dziwie si?, ?e ledwo widz? na oczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 No w?a?nie, nie mam zamiaru w przysz?o?ci mie? okularów jak St?pie?. :-\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Ja juz mam okulary jak st?pie? wiec korzystam ile wlezie póki widz? ;D 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldarion Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Ja wole o?lepn?? ni? za?o?y? okulary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rizoo000 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Na moim 60 Hz-owym monitorku, który co 10 minut zmienia kolor na br?zowy raczej nie za dobrze si? takie wynalazki czytuje :-\ Wol? "normaln?" ksi??k? przeczyta?, chocia? trudno o niektóre tytu?y i wtedy tylko e-ksi??ka pozostaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deep Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Nie czytam na kompie - dla mnei to strata czasu i oczu. Ale za to pliki tekstowe wrzucam na kom? i czytam z komórki. <3 Nieoficjalne t?umaczenie HP7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 :o Hardkorowiec :] Mi by si? r?ka odparzy?a od klikania przycisku "w dó?". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ale za to pliki tekstowe wrzucam na kom? i czytam z komórki. Ksi??ka z komórki, a to dobre czego? takiego jeszcze nie próbowa?am. Co do e-booków... czytam, bo musz?. PDF to b?ogos?awie?stwo dla studenta. Nie ma co wybrzydza?, ?e wol? czyta? ksi??ki normalne, bo takich potrzebnych ksi??ek po prostu w bibliotekach NIE MA, a na kupno ka?dej potrzebnej mnie nie sta?. Tak?e nie mam wyboru. Co do ksi??ek "cywilnych", ?e si? tak wyra??, to wiadomo: wol? trzyma? w r?ku i czu? zapach papieru, najlepiej nowego Ale jak nie ma mo?liwo?ci innej - nie pogardz? e-bookiem i czytanie na kompie nie sprawia mi problemu. Heh, ale komórk? b?d? kiedy? musia?a wypróbowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 w?a?nie odkry?em wielk? wad? e-booków - nie mozna ich normalnie wziac na wyklad do poczytania tylko trza targac calego laptopa razem z ladowark? (wyk?ad trzygodzinny :/) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 w?a?nie odkry?em wielk? wad? e-booków - nie mozna ich normalnie wziac na wyklad do poczytania tylko trza targac calego laptopa razem z ladowark? (wyk?ad trzygodzinny :/) Markusz, skoro ju? taszczy? tego laptopa - próbowa?e? jakie? gry na nudne d?ugie wyk?ady?? Ja próbowa?am Morrowinda na 3 godzinnym wyk?adzie z genetyki behawioralnej ;-) Zadziwiaj?co szybko min??o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 nie probowa?em bo mi sie nie chce laptopa nosic calego ale sam fakt gry na wykladzie mnie przeraza - gralbym w jakiegos rpga albo innego h'n's i bym podczas wyk?adu na ca?y ryj wrzasna? "GI? SKUR..." mam takie przeboje w domu wiec wole nie grac na zajeciach;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siudek18 Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Ostatniego e-booka co przeczyta?em to "Proces" F.Kafki jaki? czas temu;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deep Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 w?a?nie odkry?em wielk? wad? e-booków - nie mozna ich normalnie wziac na wyklad do poczytania tylko trza targac calego laptopa razem z ladowark? (wyk?ad trzygodzinny :/) A pomy?la?e? o czym? takim, jak e-book na komórce? Na ka?dej komórce, która obs?uguje pliki *.jar, mo?esz zainstalowa? Book Maniac'a albo innego readera plików txt. Wystarczy wygooglowa?, i jest W?a?nie ko?cze czyta? Najstarszego ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siudek18 Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Jednak normalne ksi??ki s? lepsze od e-booka, jak czyta?em "Proces" to stwierdzi?em ?e jak wi?cej b?de ich czyta? to okulary b?de mia? -4 a nie jak teraz -2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Inheritor Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Nic nie zast?pi klimatu, który towarzyszy przy czytaniu jakiej? naprawde mroczej ksi??ki gdy siedzisz sam w ciemnym pokoju, a jedynym ?ród?em ?wiat?a jest ma?a lampka nocna . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts