Mrozie Posted March 11, 2009 Author Report Share Posted March 11, 2009 Alem kiedy ja tego nie czytał, Mości Jedi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ale Ja się postaram byście przeczytali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szati Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 na ballconie wygralem w jungle speeda Dębskiego "furtke do ogrodu wspomnień" xD z taniej ksiazki wprawdzie za dyche, ale mam nadzieje, ze jednak nie z tych ostatnich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Offtopic: Szati jak było na BallConie? Ale odpowiedź o tym jak było, to już może w offtopicu, co Panowie? - Shane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Skończyłam Taniec nad przepaścią. Zyskuje pod koniec, więcej napiszę to tym w recenzji. A teraz... z braku nowości wydawniczych w moim posiadaniu zabieram się za... "Kamień Łez" Goodkinda ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Rozpocząłem czytanie "Ślepowidzenia" Petera Wattsa. Według wielu rankingów to jedna z najlepszych wydanych w Polsce książek, minionego roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Rozpocząłem czytanie "Ślepowidzenia" Petera Wattsa. Według wielu rankingów to jedna z najlepszych wydanych w Polsce książek, minionego roku. Mówisz? To może zapożyczysz starej, jak przeczytasz kiedyś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Mówisz? To może zapożyczysz starej, jak przeczytasz kiedyś? Ale moja Mama nie lubi fantastyki : A tak na poważnie, to jasne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 To świetnie, że twoja mama nie lubi fantastyki... dzięki temu ja skorzystam z chęcią Dobrych książek nigdy dość. ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Tylko niestety muszę Cię zmartwić, ale to jest baaardzo twarde SF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Wiesz... ja też się trochę w klimatach SF obracałam... kiedyś (bardzo dawno). Myślę, że dam sobie radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 W takim razie jeżeli skończę przed Pyrkonem (tak jasne... ja to skończę jutro w nocy! ;D) to Ci przywiozę książkę do Poznania. P.S. A tak w ogóle to mam dla Ciebie niespodziankę. Ale nic przed Pyrkonem nie powiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Dla mnie? O_o czyżbyś mi znalazł jakiegoś faceta do wzięcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Hah! Skończyłam 900 stron "Kamienia Łez". Wspaniała książka : Z braku nowości wydawniczych w posiadaniu zabieram się więc za tom III - "Bractwo Czystej Krwi" zaciesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ostatnio jestem po lekturze "Płomień i krzyż" Jacka Piekary i muszę z przykrością stwierdzić, że książka nie przypadła mi do gustu. Fakt historia jest ciekawa, ale szukałem jakiś większych powiązań z fabułą. Myślałem, że będzie coś na temat Jezusa, który zszedł z krzyża ( jak napisano z tyłu) a tymczasem jest to zwykłe fantasy bez elfów i krasnoludów. Tyle, że zamiast mówić rzucił czar mówią rzucił błogosławieństwo. Wydaje mi się, że kolo bardzo ściąga za Sapkowskim. Ogólnie można dojść do wniosku, że polscy pisarze to erotomani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Wydaje mi się, że kolo bardzo ściąga za Sapkowskim. Ogólnie można dojść do wniosku, że polscy pisarze to erotomani Jedno z drugim ma jakiś związek? O co dokładnie ci chodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 nie, to tak po prostu napisałem co czytam ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted March 29, 2009 Author Report Share Posted March 29, 2009 Myślałem, że będzie coś na temat Jezusa, który zszedł z krzyża ( jak napisano z tyłu) a tymczasem jest to zwykłe fantasy bez elfów i krasnoludów. Tyle, że zamiast mówić rzucił czar mówią rzucił błogosławieństwo. O tym traktują 4 tomy opowiadań - "Płomień i krzyż" jest ich prequelem, swoistym intro do postaci Mordimera. Co do samej fabuły, to po przeczytaniu łatwo zauważyć, że to dopiero tom I - znajdujące się w nim opowiadania to zaledwie zawiązanie dalszej akcji, która zapewne będzie miała miejsce w tomi e II. Osobiście, czekam nań z niecierpliwością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Superkarpik - nt. zejścia z krzyża i dalszych losów Jezusa, Piekara napisze w książce "Jezus Rzeźnik z Nazaretu", ale nie wiadomo kiedy wyjdzie (na pewno w tym roku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 P.S. A tak w ogóle to mam dla Ciebie niespodziankę. Ale nic przed Pyrkonem nie powiem. Dziękuję :-* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Dziękuję :-* Na zdrowie. Mam nadzieję, że będzie się miło czytało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Na szczęście zapowiadają się też jakieś nowości na dniach, bo to co od ciebie dostałam raczej nie należy do rozwlekłych pozycji Tak w sam raz na jeden raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Obecnie na mojej rozkładówce znajdują się dwie antologie: "Idzie Nowa" oraz "Kanon Barbarzyńców, t1". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 W teorii mam w rozkładówce nasze obecne patronaty. Niestety nie mam pojęcia, kiedy mogę się ich spodziewać, więc zajmuję się nadal Goodkindem, na niego zawsze znajdzie się czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Ja bym chciał w wakacje przeczytać Pilipiuka podróże Wyndrowycza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts