Jump to content

Czego słuchacie?

Wuja

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ah, Farewell ballad znam, cudo. Sam ostatnio zachwycam się GNR, ale niestety - dla mnie to średni zespół z przebłyskami geniuszu. Przynajmniej tak oceniam po zakupie Appetite for Destruction. Świetne kawałki jak Sweet Child O'Mine, czy Paradise City, w zalewie tylko "niezłych" utworów. A obecnie słucham Don't Cry, boskie.

W temacie gitarzystów, znacie Paula Gilberta może?

Racer X to jego zespół z tego co wiem. A utwór... niebo. Tak grać...

Skoro o Gunsach mowa, dwa kawałki od pana V. ;)

Średnim zespołem bym ich nie nazwał, biorąc pod uwagę, że był czas, kiedy nie słuchałem niczego innego. Chłopaki potrafią wciągnąć.

Ain't it fun:

http://www.youtube.com/watch?v=OEArS2gtYGQ

November rain:

Anyway, Technical Difficulties faktycznie dobry. Będę miał nowy podkład muzyczny do Tribesa^^

Dokładnie, nie w tym rzecz, byś podawał całą playlistę - nikt nie będzie się dokopywał do najlepszych kawałków, right? ;)

Podaj jakieś dwa, trzy, to chętnie odsłucham ;)

W takim razie :)...

Nightwish - Nemo

Nightwish - Amaranth

The Maine - "Inside of You"

http://www.youtube.com/watch?v=8GgdwMVR87k

I bonus...

Staind - So far away

http://www.youtube.com/watch?v=wjlnljxsxYY

:D

Aaah, Nightwish... Wczoraj miałem dzień na słuchanie Nemo, ale mniejsza o to.

Z 'klasycznych' kawałków polecam te:

Dark chest of wonders:

http://www.youtube.com/watch?v=wvzMkY8Zxng

Wish I had an angel:

Zachwycać się^^

Co do Maine'a... powiedz, że to ja jestem spaczony i nie rozumiem tekstu jak trzeba :D Oba ze Staindem określiłbym mianem 'radiówek'... Ale to ja.

Średnim zespołem bym ich nie nazwał, biorąc pod uwagę, że był czas, kiedy nie słuchałem niczego innego. Chłopaki potrafią wciągnąć.

Potrafią, czego dowodem są liczne genialne prawie utwory, ale jednak zbyt dużo słabych/średnich kawałków mają. Dla mnie to więc średni zespół z przebłyskami, choć zaznaczam - niezbyt dobrze znam ich twórczość. ;)

@Sebuuu

Nowa wokalistka Nightwisha IMO jest średniawa. Przynajmniej w porównaniu do poprzedniej, ta ma strasznie pospolity głos. Dlatego ja pozostaję przy słuchaniu Century Child. :P

Phantom of the Opera

End of All Hope

Dead to the World

Nowa wokalistka Nightwisha IMO jest średniawa. Przynajmniej w porównaniu do poprzedniej, ta ma strasznie pospolity głos.

Po odsłuchaniu tego:

http://www.youtube.com/watch?v=lRRQ3LMQ5nk&feature=related

Niestety muszę przyznać Ci rację (wersja Tarji w poprzednim poście). Choć sam przyznaj, że w The Poet and the Pendulum Olzon wypadła nader dobrze ;)

http://www.youtube.com/watch?v=dFCxkwJS3Jg

Phantom of the Opera nie dałoby się słuchać, gdyby nie Marco.

Rude, a którego kawałka Twoim zdaniem Marco nie ratuje? :P

Ja nie jestem fanką, więc jedyne, co mi się w tym zespole podoba, to generalnie jest Marco, ALE...w tej piosence ratuje wyjątkowo.

TO ma klimat, magię, romantyzm. A niestety w wykonaniu tej pani z Nightwisha jest to wyłącznie wycie i miotanie się po scenie.

A Viear jest proszony o zaprzestanie takich insynuacji na publicznym forum, ponieważ podważa w ten sposób mój autorytet.

TO ma klimat, magię, romantyzm. A niestety w wykonaniu tej pani z Nightwisha jest to wyłącznie wycie i miotanie się po scenie.

Cóż, de gustibus non est disputandum. Mamy różne definicje wycia widocznie^^

A Viear jest proszony o zaprzestanie takich insynuacji na publicznym forum, ponieważ podważa w ten sposób mój autorytet.

Ale... ale Marco...

marco.jpg

I Viear zaraz dostanie banaaa... Prawda, Mrozu i Kocie?:> Nie wolno Ci bezkarnie wykorzystywać wizerunku Marco!

Konia z rzędem temu, który mnie przekona, że ta baba nie wyje, szczególnie w tym kawałku. Za grosz wyczucia, ech... W tym zespole powinien tylko Marco zostać, o!

Za niniejsze umieszczenie wizerunku tegoż artysty, powinienem raczej dostąpić zaszczytu zyskania status moderatora, jako nagrodę za szczególne starania, mające na celu zwiększenie estetyki naszego portalu. Tym niemniej jednak, kajam się i pokornie przyjmuję karę pod postacią zblokowania mojego IP, co skutkować będzie pozbawieniem mnie możliwości udzielania się na tymże forum.

Coś mi się zdaje, że za chwilę zginę w niewyjaśnionych okolicznościach, ale dla mnie to wykonanie jest dużo gorsze od wersji Nightwisha. Ale cóż, ze mnie romantyk marny, wolę "epickość" i ciarki na plecach.

Co do ratującego utwory Marco - zgodzę się. O ile mnie pamięć nie myli, w Bye Bye Beautiful tylko trochę się powydziera, ale od razu lepiej się słucha tego... czegoś.

Pendulum feat. In Flames - Self vs. Self

Świetny kawałek z udziałem najlepszego zespołu ever [in Flames]. Wokal Andersa rządzi, riff początkowy powala, choć nie pogniewałbym się, gdyby było mniej elektroniki.

Coś mi się zdaje, że za chwilę zginę w niewyjaśnionych okolicznościach, ale dla mnie to wykonanie jest dużo gorsze od wersji Nightwisha. Ale cóż, ze mnie romantyk marny, wolę "epickość" i ciarki na plecach.

Właśnie przez to babsko nie ma szału, gdyby ktoś inny śpiewał z M., to na pewno wyszłoby to o wiele lepiej. Po drugie ten utwór nie był napisany z myślą o wyjącej mimozie...

• 2 weeks later...