Shane Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 jeśli woogle śpiewają, a nie ryczą To nie ryk, tylko growl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 A czemu nie? Ciekawy jestem, czemu nikt tak nie reaguje np. na techno, w którym często jest w kółko to samo, i jeszcze bez żadnego ładu. Ja reaguje tak na techno !! : Ja też. Ale widzę, ze nic tu po mnie i moich czarnych klimatach - sami koneserzy płynnego metalu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 No to się dorzucę. Hans Zimmer i jemu podobne klimaty koją nerwy. Dalej symphonic i gothic metal: Nightwish, Epica, After Forever itp. Z power metalu Kamelot. Następnie polskie zespoły metalowe jak KheltuzaRm, czy Sorcerer. No i moje ukichane klimaty celtycko- epickie: Enya, Beltaine, i ogólnie ten typ muzyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 No i moje ukichane klimaty celtycko- epickie: Enya, Beltaine, i ogólnie ten typ muzyki. Hm, a germańsko-epickie? Z tych mógłbym polecić Gjallarhorn i Fauna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Nowe brzmienia zawsze poszukiwane 8). Dzięki, z pewnością sprawdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (... Wiedziałem, że rekrutacja Ciebie do EM, do słuszny krok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asumee Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 No to może ja się jeszcze wcisnę. Moje ulubione: Blind Guardian, System Of A Down, Rise Against, 30 Seconds To Mars, Billy Talent, HIM, Iron Maiden, Rhapsody, Bullet For My Valentine, Sum 41 i co by się zbytnio nie rozpisywać to jeszcze różne Metallici, Offspringi i dużo, dużo innych. Z tym że co jakiś czas mam na coś szczególną fazę. Aktualnie jest to Blind Guardian. Polecam "Mirror Mirror", "Fly", "Otherland", "Noldor", "The Curse Of Feanor" i jeszcze dużo tylko się pisać więcej nie chce a Wam by się nie chciało czytać ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Blind Guardian, System Of A Down, Rise Against, 30 Seconds To Mars, Billy Talent, HIM Hehe... wszystko to, przez co ja przechodziłam, kiedy byłam...eee... młodsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuja Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 I które z odpowiednim bagażem lat na karku staje się nudne, wtórne, powtarzalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayL Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Arghhh, nie cierpię teorii o wyrastaniu z czegokolwiek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 To nie teoria. To życie. Tak już jest. To co robiło się wcześniej, z wiekiem zaczyna być śmieszne i odchodzi w niepamięć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayL Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Cóż, zobaczymy, czy wyrosnę z muzyki słuchanej obecnie. Oby nie. Choć w sumie wcześniej wyrosłem z ekhm... wolę nie mówić czego... ^^ W każdym razie mam nadzieję, że ostre riffy będą mi towarzyszyć już zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Riffy riffami, gusty co do gatunku chyba nie zmieniają się z wiekiem tak łatwo jak sami wykonawcy, których się słucha. W praktyce to wygląda tak, że za młodu słucha się np Tokio Hotel (chociaż może to zbyt drastyczny przykład :o), a potem, z wiekiem, stwierdzasz, że to śmieszne i zaczynasz słuchać Pink Floydów. EDIT- Z tym Tokio Hotel to troche popłynęłam, sorry : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duval Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Jako, że dopiero to mój pierwszy post w tym temacie to czuje się usprawiedliwiony, nie czytając innych. Haha 8). No cóż, ja słucham niemal wszystkiego, nie trawię techno i jego podobnych, disco polo też nie podpada pod mój gust. Za to bardzo lubię pozostałe, od muzyki klasycznej, przez metal aż po rap. Ostatnio słucham O.S.T.R nowej płytki, MSI czyli Mindless Self Indulgence polecam w szczególności Shut Me Up, ciężko mi mówić o jednym ulubionym wykonawcy, interesuje mnie to co mi odpowiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Mindless Self Indulgence polecam Zacnie piorą banię :o Ja z kolei polecam D.R.I. czyli Dirty Rotten Imbeciles. Amerykańscy prekursorzy crossover thrasha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duval Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Zacnie piorą banię :o Masz racje ziom, oni ją dosłownie niszczą tekstami typu "I love my mamy because she f*** my dad." i podobnymi do tego. ;D Ja z kolei polecam D.R.I. czyli Dirty Rotten Imbeciles. Amerykańscy prekursorzy crossover thrasha. Przy najbliższej okazji sprawdzę jak gra ten D.R.I. ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Ktoś kto słucha rapu? Nie spodziewałem się napotkać kogoś takiego wśród community fantastów, a tu proszę, miła odmiana (choć ostr to i tak nie mój klimat... ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankiel Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Jeśli zaś chodzi o mnie, to głównie rock, ale też, zależnie od nastroju, blues lub metal. ;D Niezły dobór słuchanej muzyki. Do moich ulubionych zespołów należą więc: Pink Floyd (zarówno też wcześniejszy, psychodeliczny, jak i poźniejszy), Led Zeppelin, Deep Purple, Eric Clapton, Armia, Coma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuja Posted May 3, 2009 Author Report Share Posted May 3, 2009 Co w tym doborze muzyki niezłego? Gdzie jest coś bluesowego w Twoich ulubionych zespołach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Może wymienił tylko kilka ulubionych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Jakby się uprzeć, to i nic fest metalowego też nie wymienił, więc widocznie rocka słuchaj najwięcej A co do "niezłego doboru", to jeśli chodziło ci o to, że masz szerokie spectrum, to jednak tu bym się sprzeczała Nie widzę nic szerokiego między punktami blues-rock-metal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuja Posted May 5, 2009 Author Report Share Posted May 5, 2009 Shane: +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Co za roznica, wymienil zespoly ktorych slucha najczesciej, a wy sie czepiacie - chyba tylko po to zeby sie pochwalic jak bardzo sie znacie na muzyce :-P. Moze jestem przewrazliwiony ale gra mi to na nerwach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuja Posted May 5, 2009 Author Report Share Posted May 5, 2009 Ojejku, ojejku. Masz relanium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 No pewnie - biorę za każdym razem kiedy piszesz nowego posta - niestety dalej mnie irytujesz "O jejku" pisze się osobno proponuje koniec offtopa, nie ma sensu kontynuowac "napinki" w tym temacie - po prostu chciałem mieć ostatnie słowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts