Redakcja Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 W internecie od lat snute są wyobrażenia związane z nieukończoną nigdy trylogią Baldur's Gate. Beamdog - studio odpowiedzialne za stworzenie Edycji Rozszerzonych obu wydanych gier z serii - od lat przejawia chęci do stworzenia finalnej wersji cyklu, jednakże ciągle nie podejmuje wyzwania. Zamiast tego otrzymamy jednak inny, lecz równie interesujący produkt - "łącznik" fabularny pomiędzy Baldur's Gate a Baldur's Gate II!Całego newsa przeczytasz pod niniejszym adresem: Beamdog pracuje nad nową grą z serii Baldur's Gate! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Ja cię kręcę! Trójka baldura!!! Cienie Amn uwielbiam, nawet w tym roku znów grałem. Jedynka zraziła mnie archaiczną grafiką i brakiem opcji... odpoczynku do pełnego wyleczenia. Niby detal, ale tak mi psuł gameplay, że nie zdzierżyłem. Co do dodatku do dwójki, też mnie do siebie nie przekonał. Nie wiem dlaczego. Za to dwójeczka - miód! Pamiętam jak reklamowano w pierwszym Wiedźminie długoterminowe konsekwencje podejmowanych decyzji. A baldur miał już to od lat! Trzymam kciuki za projekt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Uwielbiam BG i dlatego wolę, by dali mu spokój. Ożywianie tak zasłużonej serii nie moze skoczyc sie dobrze - fanatycy (a do takich sie w tym przypadku zaliczam :)) zawsze beda marudzic nawet, jesli tytul bedzie calkiem udany (np. Fallout 3). Chetnie zobacze nowego rpga ze swiata d&d, ale nie pod TYM tytułem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 A według mnie może zrodzić się z tego coś ciekawego. Ale zająć się tym powinien Obsidian enterteinment. Ale ci robią już chyba coś w staroszkolnym stylu. No i nowy planscape ma być. Ech, coś za dużo chyba grzebania w legendach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Yup, Obsidian robi Pillars of Eternity. Z kolei nowy Torment nie ma nic wspólnego z Planescape, ale to już zupełnie inna historia. ;) Co do BG3, to akurat podzielam zdanie Cursiana. Chętnie zagrać w cokolwiek utrzymanego w tej konwencji, nawet w Zapomnianych Krainach, ale tworzenie bezpośredniej kontynuacji po tylu latach jest zbyt ryzykowne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts