Redakcja Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 The Bard's Tale to bez wątpienia jedna z najlepszych serii cRPG, jakie kiedykolwiek powstały. Podczas trwających targów PAX South Brian Fargo, szef studia inXile, zapowiedział stworzenie kontynuacji kultowej gry.Całego newsa przeczytasz pod niniejszym adresem: inXile stworzy The Bard's Tale IV! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Powiem szczerze: jedyny Bard którego pamiętam, to ten najnowszy, komediowy H'n'S. Był zabawny, ale jako gra taki sobie. Z tego co widzę, to 4 ma nawiązywać do starych dungeon crawlerów. Cóż, choć seria jest mi kompletnie obojętna, to mimo wszystko gra może okazać się niezła. W pierwsze Wasteland też nie grałem, a 2 była dla mnie najlepszą grą zeszłego roku. Facet ma u mnie ogromny kredyt zaufania. Oby tego nie spieprzył :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Cóż, ja również grałem tylko w BT z 2004 r. - pod względem wyśmiewania RPG-owych klisz jest niezrównana. :) Co do entuzjazmu względem Fargo... Pamiętam, że jeszcze mniej więcej rok temu byłeś baaardzo sceptyczny w tej kwestii. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Nah,indory nadal uważam z miejsca za kupę - muszą mi najpierw udowodnić, że się mylę :) Fargo mi to udowodnił wspaniałym Wasteland 2. Fakt, gra miała od cholery bugów, ale raz: nowy Asasyn też ma, a wywalono na niego wagon forsy, a dwa: fallout 2 również na początku tonął w błędach. Jeszcze pamiętam jak mnie szlag trafiał przy nim czasami. Ale jeśli gra jest świetna to jej się wiele wybacza. Wracając do indy: owszem, nie ufam im z zasady. Fargo zdobył moje zaufanie - w przeciwieństwie do większości hałastry z KS ma pojęcie o tej branży i nie próbuje wciskać ludziom gówna twierdząc, że to nie gra tylko przeżycie (czytaj: kretyńska platformówka z "artystowską" - bo nie artystyczną - grafiką i kompletnym brakiem senownego gamplayu) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts