Redakcja Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Możliwość stworzenia nieumarłego bohatera nie zdarza się w grach zbyt często - o ile zdarzyła się kiedykolwiek. W każdym razie taka opcja pojawi się w Divinity: Original Sin 2, bowiem Kickstarterowa kampania Larian Studios przekroczyła właśnie pułap 1,2 mln dolarów, co odblokowało taką niezwykłą alternatywę.Całego newsa przeczytasz pod niniejszym adresem: Divinity: Original Sin 2 z opcją gry nieumarłym! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 Trochę tego było - Neverdead, Stubbs the Zombie (choc nie dziwię się, że o nich zapomniałeś...) W m&m 7 i morrowindach mogło cię przemienić itd. Ale tak od staru trupem w RPGu? Hmm... Ciekawe czy będzie to miało REALNY wplyw na mechanikę (np. zaklecia) i fabułe (dialogi). 1 była fajna, ale muszą popracować nad historią i kilkoma detalami (perswazja...), a bedzie dobrze. I niech sie zdecyduja, czy to komedia czy nie. Z 1 strony wybebeszone trupy, a z 2 skradanie sie w przebraniu kamienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Fakt, zapomniałem o nich. Właśnie sobie uświadomiłem, że nie wziąłem pod uwagę również... mojego ukochanego Tormenta! :) Niby nigdzie nie jest powiedziane, że grasz truposzem, ale jednak wszystkie okoliczności na to wskazują. :) Co do D:OS2, to na razie wiadomo, że nieumarli mają mieć własne drzewka umiejętności. Pewnie również zaklęcia. Z humoru na pewno nie zrezygnują, tyle że z humorem Lariana jest jak z humorem Pilipiuka - uwielbiasz go lub nienawidzisz. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Nie mam nic do ich dowcipasów, ale niech się zdecydują na 1 konwencję, bo trochę bez sensu to wszystko. Co do gościa z Planescape'a to raczej nie był typowym nieumarłym, raczej gościem, który technicznie nie mógł umrzeć. UD to jegomość, który odwalił kitę, ale ktoś lub coś go ożywiło. Tak, ta dyskusja jest ekstremalnie nerdowska :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts