Jump to content

Divinity: Original Sin 2 z opcją gry nieumarłym! - komentarze do newsa

Redakcja

Recommended Posts

Możliwość stworzenia nieumarłego bohatera nie zdarza się w grach zbyt często - o ile zdarzyła się kiedykolwiek. W każdym razie taka opcja pojawi się w Divinity: Original Sin 2, bowiem Kickstarterowa kampania Larian Studios przekroczyła właśnie pułap 1,2 mln dolarów, co odblokowało taką niezwykłą alternatywę.

Całego newsa przeczytasz pod niniejszym adresem: Divinity: Original Sin 2 z opcją gry nieumarłym!

Trochę tego było - Neverdead, Stubbs the Zombie (choc nie dziwię się, że o nich zapomniałeś...) W m&m 7 i morrowindach mogło cię przemienić itd. Ale tak od staru trupem w RPGu? Hmm... Ciekawe czy będzie to miało REALNY wplyw na mechanikę (np. zaklecia) i fabułe (dialogi). 1 była fajna, ale muszą popracować nad historią i kilkoma detalami (perswazja...), a bedzie dobrze. I niech sie zdecyduja, czy to komedia czy nie. Z 1 strony wybebeszone trupy, a z 2 skradanie sie w przebraniu kamienia.

Fakt, zapomniałem o nich. Właśnie sobie uświadomiłem, że nie wziąłem pod uwagę również... mojego ukochanego Tormenta! :) Niby nigdzie nie jest powiedziane, że grasz truposzem, ale jednak wszystkie okoliczności na to wskazują. :) Co do D:OS2, to na razie wiadomo, że nieumarli mają mieć własne drzewka umiejętności. Pewnie również zaklęcia. Z humoru na pewno nie zrezygnują, tyle że z humorem Lariana jest jak z humorem Pilipiuka - uwielbiasz go lub nienawidzisz. ;)

Nie mam nic do ich dowcipasów, ale niech się zdecydują na 1 konwencję, bo trochę bez sensu to wszystko. Co do gościa z Planescape'a to raczej nie był typowym nieumarłym, raczej gościem, który technicznie nie mógł umrzeć. UD to jegomość, który odwalił kitę, ale ktoś lub coś go ożywiło. Tak, ta dyskusja jest ekstremalnie nerdowska :P