Mrozie Posted January 21, 2021 Report Share Posted January 21, 2021 Miniony rok wywrócił polską scenę konwentową do góry nogami. Jak myślicie, co dalej? Konwenty wrócą w tym roku do spotkań na żywo? Nadal jedyną opcją będą spotkania online? A może okaże się, że spotkania twarzą w twarz w dobie Discorda już nie są dla nikogo atrakcyjne? Zapraszam do dyskusji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted January 21, 2021 Report Share Posted January 21, 2021 Na chwilę obecną nie ma na to szans. Może latem się coś w tej kwestii zmieni, ale nie wiem czy organizatorzy będą chcieli brać na siebie taką odpowiedzialność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted January 27, 2021 Author Report Share Posted January 27, 2021 DF-y właśnie zapowiedziały się na sierpień, choć nie ustalili jeszcze, czy online, czy na żywo. Ech, a jak dziś pamiętam, gdy ludzie z Warszawskich Targów Fantastyki latem obiecywali, że rocznicowa edycja (listopad 2020) odbędzie się bez zakłóceń i wirusów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted January 27, 2021 Report Share Posted January 27, 2021 Sytuacja jest dynamiczna Z drugiej strony może to i dobrze, że konwenty przeniosły się do sieci. Dzięki temu część osób może przekona się do grania online i nie będzie postrzegać osób preferujących taką formę gry w RPG jako przegrywów z zadupia bez znajomych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted September 14, 2022 Report Share Posted September 14, 2022 Sytuacja wróciła do normy, chociaż formuła online nie umarła (Dzień Molocha). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted September 28, 2022 Author Report Share Posted September 28, 2022 Może i do normy, chociaż jak widzę ceny wejściówek na te konwenty w naszej nowej normalności, to mnie zęby bolą. Wiadomo, rozumiem że koszty wszystkiego poszły w górę, ale gdybym nadal był studentem, to nigdy w życiu nie byłoby mnie stać na zapłacenie 100+ zł za weekendową imprezę... A przecież alkohol też poszedł w górę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 Plus konwentów online, że były darmowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted October 3, 2022 Author Report Share Posted October 3, 2022 Z konwentem online jest ten sam problem co z firmową integracją online. Nie da się pić do kamery. A przynajmniej ja bym nie potrafił. A jednak interakcje zakrapiane alkoholem to było to, co z moich konwentowych czasów wspominam najmilej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted October 4, 2022 Report Share Posted October 4, 2022 No tak pod tym względem online się nie sprawdza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted October 5, 2022 Author Report Share Posted October 5, 2022 No właśnie. Trudno mi wyobrazić sobie festiwal pieśni krasnoludzkiej online. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts