Redakcja Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 Artykuł ten jest częścią poradnika do gry Wiedźmin. Całość przeczytasz pod niniejszym adresem: Bronie obuchowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 Młot bojowy zmutowanego rycerza Broń nie jest stosowana w połączeniu z wiedźmińskimi stylami walki. Efekt: Obrażenia: 10-30 Szansa na efekt krytyczny: Powalenie +70% Gdzie?: Noszą je Bracia więksi, z którymi przyjdzie ci zmierzyć się pod koniec gry. Mrozie: Wielki, nieporęczny, za to o całkiem niezłych parametrach (jak na bron obuchową) - taki właśnie jest Młot bojowy zmutowanego rycerza. Kiedy jednak porównamy go z mieczami... no, właściwie nie ma co równać, bo jak każdy obuch, tak i ten młot wypada w takim porównaniu blado. Święty młot bojowy Zakonu Broń nie jest stosowana w połączeniu z wiedźmińskimi stylami walki. Efekt: Obrażenia: 9-18 Szansa na efekt krytyczny: Powalenie +55% Gdzie?: Do kupienia również u zakonnego zbrojmistrza w Starej Wyzimie (o ile wspierasz Zakon). Mrozie: Jedna z lepszych i lepiej wyglądających broni obuchowych w grze. Pomimo wszystko, nie jest zbyt przydatna w walce.Co?! Choroba... W aktualnej wersji "Edycji (ponoć) Rozszerzonej" nie da się zdobyć tych broni tak samo jak Ard'aenye. Runicznego miecza z Dol Blathanna to chyba nigdy nie dało się zdobyć. Tutaj pomogą tylko mody i trainery albo stare wersje gier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted July 11, 2022 Report Share Posted July 11, 2022 Nie jestem pewien, jak wygląda sytuacja obecnie, ale kiedy pisałem ten poradnik była możliwość zakupu tej broni. Podobno można też było ją znaleźć przy pokonanych rycerzach zakonnych, ale chyba nigdy nie widziałem tej broni wśród potencjalnych łupów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts