Jump to content

Bronie obuchowe - komentarze do poradnika

Redakcja

Recommended Posts

Młot bojowy zmutowanego rycerza

Broń nie jest stosowana w połączeniu z wiedźmińskimi stylami walki.

Efekt:

• Obrażenia: 10-30
  • Szansa na efekt krytyczny: Powalenie +70%
  • Gdzie?: Noszą je Bracia więksi, z którymi przyjdzie ci zmierzyć się pod koniec gry.

Mrozie: Wielki, nieporęczny, za to o całkiem niezłych parametrach (jak na bron obuchową) - taki właśnie jest Młot bojowy zmutowanego rycerza. Kiedy jednak porównamy go z mieczami... no, właściwie nie ma co równać, bo jak każdy obuch, tak i ten młot wypada w takim porównaniu blado.

Święty młot bojowy Zakonu

Broń nie jest stosowana w połączeniu z wiedźmińskimi stylami walki.

Efekt:

• Obrażenia: 9-18
  • Szansa na efekt krytyczny: Powalenie +55%
  • Gdzie?: Do kupienia również u zakonnego zbrojmistrza w Starej Wyzimie (o ile wspierasz Zakon).

Mrozie: Jedna z lepszych i lepiej wyglądających broni obuchowych w grze. Pomimo wszystko, nie jest zbyt przydatna w walce.Co?! Choroba... W aktualnej wersji "Edycji (ponoć) Rozszerzonej" nie da się zdobyć tych broni tak samo jak Ard'aenye. Runicznego miecza z Dol Blathanna to chyba nigdy nie dało się zdobyć. Tutaj pomogą tylko mody i trainery albo stare wersje gier.

• 11 months later...

Nie jestem pewien, jak wygląda sytuacja obecnie, ale kiedy pisałem ten poradnik była możliwość zakupu tej broni. Podobno można też było ją znaleźć przy pokonanych rycerzach zakonnych, ale chyba nigdy nie widziałem tej broni wśród potencjalnych łupów.