Cedrik Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 To może zacznę wrażeniami z ostatniego numeru...króciutko: ,,Droga" D. Domagalskiego - pozytywnie. Może i do mnie aż tak nie trafiło, ale... dobry kawałek prozy. Ot. ,,Złe miejsce" Nika Pierumowa - Niezłe. Naprawdę niezłe. Inne i... ciekawe. Zakończenie... dziwne. Plus. ,,Bańki mydlane" Jakuba Turkiewicza - jak dla mnie, największy potencjał w tym numerze, jeden z większych ostatnich miesięcy i... przy tym popsute. Cholera jasna. Zezłościłem się. Bo pomysł wspaniały, z początku wygląda świetnie, wessało mnie dosłownie. A potem... jaja niskich lotów. Lole, ROTFle i inne takie. AGGRRRR! Czemu?! Wkurzyłem się. Zawiodłem. Taki potencjał... ech. ,,Druga strona marzeń" Huberta Sosnowskiego - Nic niezwykłego, a jednak... a jednak. A jednak. Miłe. Naprawdę miłe. Naprawdę dobre. ,,Kwestia przetrwania" Anny E. Walczak - mam wrażenie, że zostało to napisane dla samego napisania, ot, kawałek tekstu. Coś w tym jest, gdzieś ciągnie, ale... tak, ciut, ciut rozwinąć, no. ,,Niewymiary" Sławomira Zielińskiego - Dziwne. Strasznie dziwne. Pogmatwane. Cięższe. Ale miłe. Miłe, miłe. Miłe i już. ,,Czarne zloto" Adama Adilewa - małe coś utrzymane w tej samej konwencji, co poprzednie. Takie czytadełko. Dobrze sie czyta, ale nic poza tym. A teraz publicystyka. Aaach. Pwlak - wspaniały felieton, Pilipiuk - ciekawy i skłaniający do rozmyślań. Cebula - ok. Grzędowicz - temat taki ot, jakby nie miał pomysłu, za to wykonanie - jak zwykle - cudne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts