Jump to content

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Do poprzedniego: ?ci?lej "W?adaj?cy Oddechem Ardy". O to mi chodzi?o.

[glow=green,2,300]O:[/glow] Nie wiem, czy chodzi o wszystkich, którzy Pier?cie? mieli, czy tylko o tych, którzy go u?ywali, wi?c podam wszystkich, którzy mieli z nim styczno??.

Kolejno: Deagol, który Pier?cie? znalaz?, potem Smeagol - wiadomo, Bilbo znalaz? go w jaskini Golluma, przekaza? Frodowi, no i przez chwil? powiernikiem by? Samwise, gdy Sheloba zrobi?a bub? Frodowi.

To chyba wszyscy...

[glow=red,2,300]P:[/glow] Podaj wydarzenia, które zapocz?tkowa?y i zako?czy?y Trzeci? Er? ?ródziemia.

Aldarion -> zasady s? takie, ?e potwierdzamy PMem. Wszystko opisane dok?adnie w pierwszym po?cie.

EDIT down:

Ok, Aldarion, mo?esz zadawa?

[glow=green,2,300]O:[/glow] Trzecia Era ?ródziemia rozpocz??a si? po zatopieniu Númenoru, a sko?czy?a po pokonaniu Saurona.

[glow=red,2,300]P:[/glow] Od kogo Sam kupi? kuca i jak nazywa? si? ów kuc ?

(PS. Szukam pyta? w necie bo sam nie mog? nic wymy?li? :P)

// Edit:

Zgadza si?. Zadawaj pytanie :)

[glow=green,2,300]O:[/glow] Ungolianta by?a paj?czyc?-gigantem, ?ywi?a si? po?eraj?c ?wiat?o. Uleg?a namowom Melkora i wraz z nim zniszczy?a Drzewa Valinoru. Przegoniona przez balrogów osiad?a w Gorgoroth. Legenda mówi, ?e ze?ar?a sam? siebie.

EDIT: Mog?a by? Majarem? Ooo nie s?ysza?am o tym.

[glow=red,2,300]P:[/glow] Podaj nazw? pierwszej twierdzy Melkora.

a czaem nie rozpadlo sie samo po upadku tego ciecia saurona (pisze ciecia bo w porownaniu z melkorem to byla piz...):P??

Tego to ja nie wiem -.- Wiem tylko ?e Aragorn kaza? zburzy? Minas Morgul

O to mi w?a?nie chodzi?o - król Elessar kaza? zburzy? wie??. Pytanie D?edaja - Shane

O: Ca?o?? inskrypcji brzmi "Edith Mary Tolkien, Luthien (1881-1971), John Ronald Reuel Tolkien, Beren (1892-1973)", wi?c zgaduj?, ?e masz na my?li Luthien oraz Beren.

Bystry jeste? ;)  Zadaj pytanie - Shane

P: Pytanie-masakrator - jak na nazwisko mia? Frodo? ^^

Odpowied? dobra, pytanie Twoje, Nalerze.