Mrozie Posted March 2, 2009 Author Report Share Posted March 2, 2009 Wiecie czego mi brakuje w tym naszym wodotryskowym newspanelu? Przycisków do zmiany aktualnie pokazującego się newsa. Czasem chce się przeczytać, co tam dokłądnie napisane, a news zmienia się i trzeba czekać przez kolejne 3 zanim pierwszy powróci. Dało by się zrobić button za pomocą którego szybciej da się "przewinąć" newsy, które nas już nie interesują? Pewnie i się da. Ale jak zwykle coś takiego wymaga dłuższej chwili na spokojne przetestowanie i implementację, a z tym u mnie teraz ciężko. Rzecz na pewno warta przemyślnie, ale na pewno nie z kategorii tych, które można wdrożyć od jutra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Wiem Mrozu, wiem, ale to nie jest rzecz pierwszej potrzeby. Napisałam o tym tylko w kwestii ewentualnych usprawnień serwisu. Podobnie jak obecne nieistnienie linku do notek o autorach w prawym menu przy reckach. Teraz mamy tylko "inne książki autora w Enklawie", a nawet nie można z tego poziomu dostać sie do opisu autora. Tak samo z miniaturką okładki książki. Tam również przydałby się link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 W skrypcie tego panelu jest opcja, że animacja zatrzymuje się, gdy nakierować myszą. Wystarczy dodać 'pause: 1'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Ok, Fallout tactics działa - ale tym razem po kliknięciu dowolnej podstrony solucji wraca do strony głównej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Mówiłam już, że mapki w Oblivionie nie działają? :-X PS: Co to za potworna wielka żółta czcionka na dole? ??? ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Pozostałość po starym designie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Po bardzo starym, wiem o tym... dlatego właśnie zwracam na to uwagę :-\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldarion Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 http://www.enklawamagii.pl/fanart/opowiadania/OB/prolog To nadal prowadzi do strony głównej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Działy w lore niby działają, ale jak się wybierze z prawego menu "inne artykuły w tym dziale" jakiś link, przenosi do strony głównej... :-X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted March 27, 2009 Author Report Share Posted March 27, 2009 Wszystkie powyższe dziury i błędy - załatane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Czy dałoby radę coś zrobić z "ładowaniem" naszych patronatów? Przy wczytywaniu naszej strony dziwnie się rozjeżdżają i wszystkie widnieją jakieś dobre 10 sek. na środku strony. : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Niekoniecznie 'dobre 10 sekund', bo to zależy od tego, jak szybko twoja przeglądarka procesuje javascript. Mrozu, można spróbować dać divowi z patronatami szerokość i wysokość w pixelach + overflow: hidden, może to spowoduje, że nie wyjdą poza tego diva przy ładowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Wiecie co ? ostatnio wpadłem na pomysł, żebyśmy zainstalowali licznik odwiedzających. Może to być pewnego rodzaju motywacją i pociechą na duchu ile osób czyta nasze wypociny ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Statystyki odwiedzin (dużo bardziej szczegółowe aniżeli prosty licznik odsłon) są prowadzone przez Mroza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Link "warunki korzystania z serwisu" jest out of order... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted April 11, 2009 Author Report Share Posted April 11, 2009 Mrozu, można spróbować dać divowi z patronatami szerokość i wysokość w pixelach + overflow: hidden, może to spowoduje, że nie wyjdą poza tego diva przy ładowaniu. Jesteś genialny Haziu. Chociaż jak zwykle, sposób nie działa na IE, ale dobre i to. Wiecie co ? ostatnio wpadłem na pomysł, żebyśmy zainstalowali licznik odwiedzających. Może to być pewnego rodzaju motywacją i pociechą na duchu ile osób czyta nasze wypociny ;D A już pomijając kompleksowe statystyki, to krąży ciagle temat mini-licznika osób online, jednakże pomysłowi temu do listy priorytetów jeszcze kawałek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Btw... teraz mamy dwa linki do warunków korzystania z serwisu, z czego ten bardziej rzucający się w oczy nie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alaestr Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 W pracy pana "Jayl" na temat 3 tomu sagi "Oko jelenia" widnieje rażący błąd interpunkcyjny. W zdaniu: "Mimo dobrych pomysłów czegoś w książce Andrzeja Pilipiuka brakuje. " brakuje przecinka. Jest osoba odpowiedzialna za korektę prac przedstawianych na stronie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Ja jestem odpowiedzialna za korektę tekstów. W zdaniu widnieje tylko jedno orzeczenie, więc można by kłócić się o zasadność wprowadzania przecinka oddzielającego część podrzędną, szczególnie, kiedy ta znajduje się na początku zdania, ale ok, poprawię. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alaestr Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Po zastanowieniu: masz rację. To jest ten magiczny okolicznik przyzwolenia czy czegoś tam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Po przejściu ze strony głównej do jakiegoś konkretnego działu (np Icewind Dale) zostaje wylogowany z serwisu... Używam przeglądarki Google Chrome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Fakt, u mnie też to tak działa. Zmień, Mrozie, linki, żeby kierowały do subdomeny bez www na początku, bo spodziewam się, że to miesza z cookies (z http://crpg.enklawanetwork.pl przechodzi do http://www.crpg.enklawanetwork.pl/something/). Cookies niezależne od subdomeny i wyłączenie ich lokalnego przechowywyania nie naprawia problemu - widać traktuje www.crpg.enklawanetwork.pl jako subdomenę crpg.enklawanetwork.pl, a nie enklawanetwork.pl. Możesz w .htaccess dodać regułkę, która przekieruje z adresu z www na początku do takiego, który nie ma tego. Ponadto napraw martwe linki i schrzanione includowanie plików, które ci wypunktowałem na gg, to cholernie ważne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted August 29, 2010 Author Report Share Posted August 29, 2010 Zrobione, naprawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Hej, zauważyłem że moge oddać dowolną ilość głosów zarówno w sondzie, jak i np w systemie oceniania gier. Też tak macie? Wydaje mi się to trochę bezsensu, bo moge cały dzień klikać 10 gwiazdek na Fallouta tylko po to żeby był na pierwszym miejscu Powinna być możliwość odannia tylko jednego głosu na wybraną grę...nie wiem jak to wygląda gdy ktoś sie nie loguje tylko przeglada strone jako "gość", ale chyba da sie zrobic jakas blokade po numerze ip - albo po prostu zarezerwowac opcje glosowania tylko dla zalogowanych. Z takich jeszcze drobiazgów to napis Patronujemy w lewym górny, rogu jest trochę przykryty przez baner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hazreth Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Hm, u mnie problem nie występuje. Możesz napisać, z jakiej przeglądarki korzystasz, czy masz włączone cookies? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts