Jump to content

Gothic (którego przeszedłem) - Wrażenia Ogólne

Jachoo

Recommended Posts

spam spam spam.

Żartowałem! (pozdro600 dla SJ)

Tak na prawd? chc? napisa? o pierwszej cz??ci Sagi Gothica, jak dumnie okre?lili?cie t? seri?.

By?a ona, imo, pewnym nowatorskim pomys?em po??czenia RPGa z hack'n'slashem. Uwag? zwraca? zarówno system walki, jak i wielow?tkowo??, ró?ne mo?liwo?ci rozwoju postaci oraz mo?liwo?? przechodzenia gry na ró?ne sposoby (przy??czaj?c si? do ró?nych frakcji).

Wad? by? niestety ca?kiem ma?y ?wiat (chocia? jak na ówczesne realia wyprzedza? konkurentów).

Na zako?czenie napisz?, ?e ostatnio chcia?em odkurzy? dobre wspomnienia zwi?zane z t? gr?, jednak szybko mnie znudzi?a (nie by?a tak smerfna jak za pierwszym razem)... Pewnie z powodu tego, ?e gra?em w drug? cz???, która moim zdaniem jest zdecydowanie lepsza, jednakowo? to w?a?nie pierwsza cz??? przekona?a mnie do sagi. Dlatego utrzymuje swoje stare, pozytywne wra?enia dotycz?ce ww. gry.

Czy uwa?acie ?e pierwsza cz??? Gothica by?a w pewnym stopniu prze?omem w rozgrywce cRPG?

Zmieni?em nazw? tematu na mniej myln?. Dzi?kuj? i pozdrawiam wzajemnie :D

No to mamy kompromis. pozdruuuffffckaaaa

• 1 month later...
  • 5 months later...