Jump to content

Filmy Fantasy

Jachoo

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dobra jest 3 razy na nie, dziękujemy  :P

Wilczku blond nie są wcale takie fajne ;x wolałabym  mieć czarne czy coś.

Nawet 4 razy na nie, z resztą to już wiesz ;)

Wyglądałabyś raczej jak przekolorowana postać z jakiegoś taniego anime. A blond jest taki.... klimatyczny w pewnych kręgach (Wilczek już wie o co mi chodzi :))

Nawet 4 razy na nie, z resztą to już wiesz ;)

Wyglądałabyś raczej jak przekolorowana postać z jakiegoś taniego anime. A blond jest taki.... klimatyczny w pewnych kręgach (Wilczek już wie o co mi chodzi :))

Święta prawda, weź też pod uwage, że ja bardzo nie lubie anime :D

Co jest nie tylko dowodem na to, ze NIE POWINNAŚ przemalowywać włosów, ale również jedną z kilku rzeczy która łączy mnie i Wolfa.  :D. Poza tym widziałaś kiedyś białowłosego Wikinga płci zeńskiej?

Co jest nie tylko dowodem na to, ze NIE POWINNAŚ przemalowywać włosów, ale również jedną z kilku rzeczy która łączy mnie i Wolfa.  :D. Poza tym widziałaś kiedyś białowłosego Wikinga płci zeńskiej?

No w sumie nie ;myśli;. Wikingowie zawsze kojarzą mi się z rudymi warkoczami na brodzie :D ewentualnie blond długimi włosami. No i fajnie. Będę stała na skale i wypatrywała mego lubego a wiatr mi włos rozwiewać będzie i łzy tęsknoty osuszać... :-[

Też nie lubię Anime ;). A dlaczego robisz wielką tajemnicę z tego co was łączy? :o

jak to zabrzmiało w ogóle hahaha xD

No w sumie nie ;myśli;. Wikingowie zawsze kojarzą mi się z rudymi warkoczami na brodzie :D ewentualnie blond długimi włosami. No i fajnie. Będę stała na skale i wypatrywała mego lubego a wiatr mi włos rozwiewać będzie i łzy tęsknoty osuszać... :-[

Też nie lubię Anime ;). A dlaczego robisz wielką tajemnicę z tego co was łączy? :o

Ah, weź <3 :D

Właśnie Braciszku.. te "łączy" faktycznie dziwnie brzmi XD.

...łzy spływające po twojej rudej brodzie z warkoczykami? :3

Ja z kolei nie wiem, co macie do anime. Co prawda większość anime jakiego widziałem to badziew, ale są tam i perły ;]

Ah, weź <3 :D

Właśnie Braciszku.. te "łączy" faktycznie dziwnie brzmi XD.

Coś pięknego, zaiste coś pięknego.

No widzisz kochana, jak już sobie Braciszkujemy, to jednak troszkę tego musi być.

W sumie, to połączył nas Monowar a reszta to jakoś sama wyszła później, od fantastyki i klimatu zaczynając.  Jesteśmy dowodem na to, że kilometry nie mają znaczenia, prawda Braciszku? ;)

Co do Mangi, to i owszem, ale nie chce mi się przekopywać przez sterty badziewia żeby zobaczyć jedna dobrą Mangę. Wolę filmy Kurosawy jeśli o Japonię idzie.

Manga to japoński komiks. Jeśli cię to interesuje - "Yotsubato!" a.k.a. Yotsuba

Anime to japoński film/serial animowany. Jeśli cię to interesuje - Mononoke Hime (film).

Lub też, jeśli nie boisz się skakać na głęboką wodę, to ambitną, lecz trudną produkcję w postaci "Serial Experiments LAIN". Serial, 13 odcinków. Przywodzi na myśl Davida Lyncha.

Mangi raczej nie czytam, więc ci nie polecę, natomiast jeżeli chodzi o anime, to na start może Cowboy Bebop - dość lekkostrawna seria, a przy tym ma zajebisty soundtrack i

.

Już nie tak lekkie - Gunslinger Girl. Ale tylko sezon pierwszy, drugi był robiony przez inne studio i ssie.

Wspomniane przez Kota Serial Experiments Lain jest moim ulubionym anime w ogóle, ale jest naprawdę ciężkie w odbiorze - pokręcone, pojebane, niezrozumiałe i absolutnie cudowne. Ale może ci nie usiąść, więc nie polecam zaczynania od Lain, bo możesz się zrazić.

No i

:3

Te dziewczynki-lalki się chyba nazywa Lolitki? Obecna japonska kultura to kult lolitki - jeden z powodow dla ktorego nie lubie anime ;p

Sprowadzenie obecnej kultury japońskiej tylko do kompleksu lolity przypomina sprowadzenie obecnej kultury zachodniej do wielkich cycków.

No bo jak można omawiać obecną kulture japońską i nie wspomnieć o gwałcących tentaklach?

Coś pięknego, zaiste coś pięknego.

No widzisz kochana, jak już sobie Braciszkujemy, to jednak troszkę tego musi być.

W sumie, to połączył nas Monowar a reszta to jakoś sama wyszła później, od fantastyki i klimatu zaczynając.  Jesteśmy dowodem na to, że kilometry nie mają znaczenia, prawda Braciszku? ;)

Oj znam to ;). Też mogę być dowodem + ja  się jeszcze z nim zobaczyłam przy okazji :D. A dzieli nas 400 coś km.

Odległość nie ma znaczenia, jak się chce to można.

Manga i anime kojarzy mi się z laskami z wielkimi cyckami i oczami i w wymyślnych fryzurach i skąpo ubranych. I jakoś tego nie trawię  :P

Znaczy jakieś doświadczenie z Anime jednak mam. Widziałem całe "Dante 01" i "Blue  Gender", z czego to drugie naprawdę warto było obejrzeć. O Death Note słyszałem, aczkolwiek jakoś nie mam ochoty.

Z innej beczki. Oglądał ktoś "Tron:" Dziedzictwo"? Nie wiem po prostu czy warto.