Jump to content

Klasy w Diablo III. Co o nich sądzicie?

Matimak
 Share

Recommended Posts

Moi Drodzy

Jak zapewne wszyscy już od dawna wiedzą, panowie z "zamieci" ujawnili już pełen zestaw klas dostępnych w najnowszej odsłonie Diablo.  Co o nich sądzicie? Kogo wam brakuje? Kogo "wyprosili byście" ze stawki? Którą klasą zamierzacie, bądź chcielibyście zagrać? Podyskutujmy na ten temat.

Moim zdaniem klasy są dość ciekawe. Blizzard zapowiadał nowatorskość i w większości przypadków (poza Barbarzyńcą i Czarodziejką), taką nowatorskość mamy. Chyba nikogo nie wyrzuciłbym z tego zestawienia, choć brak mi w tej wesołej kompanii kogoś zorientowanego na magie natury i umiejętność polimorfii, kogoś w rofdzaju Druida z dodatku do części drugiej.

Co zaś do klas, którymi chciałbym pograć, to zdecydowanie wymienię tu Witch Doctora i Demon Huntera.  Monk plasuje się tu na ostatnim miejscu, a to dlatego że dwie pierwsze "frakcje" urzekły mnie swoim klimatem i tłem fabularnym (szczególnie Witch Doctor).

Jak to wygląda u Was?

Na druida poczekaj, aż wyjdzie dodatek. Blizzard bawi się w Maxis i gry projektuje mając w głowie expansion sety ;]. Chociaż nie powiem, bym za druidem tęsknił - jakoś mnie nie przekonał do siebie, ot, taka pedalska wersja nekromanty :3

Jeśli zaś idzie o klasy, to najchętniej zagrałbym barbarzyńcą, czarodziejką lub witch-doctorem. Dlaczego? Dlatego, że barbarzyńca, czarodziejka i nekromanta to moje ulubione klasy z Diablo 2 - a witchdoctor jest w gruncie rzeczy odpowiednikiem nekro.

Swoją drogą, dopiero teraz zauważyłem, że ogłoszono 5 klasę postaci. My, my, co te studia robią z ludźmi ;]

a witchdoctor jest w gruncie rzeczy odpowiednikiem nekro.

Fakt faktem, że "doktorek" ma sporo iście niekromanckich umiejętności :)

O barbarzyńcy mówi się, że ma zbyt wiele talentów zakrawających na umiejętności czysto magiczne. Ja jakoś mam sentyment do chadzającego w płytówkach palladyna, którego tym razem zastąpił mnich. Nie powiem żeby ta postać jakoś mnie raziła, ale Bruce Lee kontra demony to nie mój schemat. ;)

a witchdoctor jest w gruncie rzeczy odpowiednikiem nekro.

Fakt faktem, że "doktorek" ma sporo iście niekromanckich umiejętności :)

O barbarzyńcy mówi się, że ma zbyt wiele talentów zakrawających na umiejętności czysto magiczne. Ja jakoś mam sentyment do chadzającego w płytówkach palladyna, którego tym razem zastąpił mnich. Nie powiem żeby ta postać jakoś mnie raziła, ale Bruce Lee kontra demony to nie mój schemat. ;)

Nigdy nie lubiłem paladyna. Zawsze chciałem co prawda spróbować grania Hammering-pala, ale jednak nigdy się nie przemogłem. Wolałem palić/zamrażać szkielety czarodziejką... lub tworzyć je nekromantą ;].

Ah, niech cie piekło pochłonie, głupcze! A żeby cię tak czkawka męczyła i obyś wychowywał nie swoje dzieci! Przypomniałeś mi radosne chwile w Diablo 2 na battle.net i teraz mam ochote znowu w to zagrać. Giń, przepadnij, durniu!