Sebuuu Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Tak sobie myślę - Enklawa jest przecież zaprzyjaźniona z kilkoma wydawnictwami. Może udałoby się niebawem zorganizować jakiś konkurs (np. napisanie wiersza, opowiadania, recenzji...), w którym nagrodą byłyby książki ufundowane przez właśnie wydawnictwo książkowe... Warto by pomyśleć o takiej opcji. Sądzę, że dałoby to dużo naszej kochanej Enklawie Network... Co sądzisz o tym, Mrozie (a także reszto)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaithin Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Może by to rozruszało trochę te wszystkie co to siedzą i się nic nie odzywają Pomysł nie jest zły, zależy jeszcze co na to wydawnictwa.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Pomysł nie jest zły, powiem więcej- jest świetny. Pytanie tylko czy jest sposób, żeby coś takiego zorganizować. Można by było na przykład zrobić "Konkurs z wiedzy o twórczości pisarza/pisarki X, w którym nagrodą byłaby jego/jej najnowsza książka". Nam to da małego "kopa" a wydawnictwo i twórca będą mięli reklamę. I jak? Mrozu, da się coś z tym zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot_Behemot Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Osobiście wolałbym konkursy twórcze, ale nie wiem, czy na takowe możemy sobie pozwolić. Blathlin, byłabyś chętna do pisania konkursowych opowiadań? ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebuuu Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 Póki co na próbę możemy zrobić jakiś konkurs, w którym nagrodą będzie reklama na Enklawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaithin Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Osobiście wolałbym konkursy twórcze, ale nie wiem, czy na takowe możemy sobie pozwolić. Blathlin, byłabyś chętna do pisania konkursowych opowiadań? ;] Eee no, nie przesadzajmy, chyba ktoś tu jeszcze coś pisze (chyba, że źlel zinterpretowałam i nie chodzi o brak potencjalnych uczestników, tylko o coś innego)? Ja, jeżeli będę mieć pomysł, to jak najbardziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Farsa Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Były już przecież konkursy, co prawda growe, ale były. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Były już przecież konkursy, co prawda growe, ale były. Co nie zmienia faktu, ze mogą i muszą być następne i to nie tylko growe. Wszak to także pewien sposób animacji Użytkowników. . Hmmmm Kiciu konkurs twórczy powiadasz? To by nawet było lepsze od zwykłego konkursu "z wiedzy o", bo może by nam w Twórczości Własnej przybyło parę tekstów i ktoś zostałby na stałe. Pytanie jest tylko o temat prac.... Jakieś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot_Behemot Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Czy to aby na pewno rozmowa przeznaczona na publiczne forum, moi drodzy? :3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Też się nad tym zastanawiam, ale kij z tym, grunt żeby siś z tego coś twórczego urodziło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Farsa Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Już to widzę jak komuś się będzie chciało pisać opowiadanie na konkurs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Już to widzę jak komuś się będzie chciało pisać opowiadanie na konkurs. Mnie by się chciało, ale Redakcja raczej nie może brać udziału w takich konkursach. Kobieto, miejże w sobie trochę więcej optymizmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Ja opowiadanie mogę napisać zawsze. Nie jestem jednak pewien co do chęci wydawnictw do oddania nam paru książek na konkurs. Wszystko zależy jak popularnym portalem jesteśmy. Do poltergeista jednak jeszcze trochę nam brakuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot_Behemot Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Ja opowiadanie mogę napisać zawsze. Nie jestem jednak pewien co do chęci wydawnictw do oddania nam paru książek na konkurs. Wszystko zależy jak popularnym portalem jesteśmy. Do poltergeista jednak jeszcze trochę nam brakuje. Tylko troszeczkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Przenieśmy się jednak z tymi refleksjami na forum zamknięte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Jestem świeży - nie mam oporów przed forum publicznym :-) Pomysł konkursów twórczych z nagrodami książkowymi w zamian za reklamę jest niezły. Jeden mój zaprzyjaźniony gościu prowadzi ekskluzywny portal czytelniczy - pewnie będzie zainteresowany, a ma kontakty z najlepszymi wydawnictwami. Pogadam w sprawie jeszcze dzisiaj. Ale konkursy na poważne formy literackie typu opowiadania to zabawa dla ambitnych. Może spróbować też łatwiejszych konkursów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Jestem świeży - nie mam oporów przed forum publicznym :-) Pomysł konkursów twórczych z nagrodami książkowymi w zamian za reklamę jest niezły. Jeden mój zaprzyjaźniony gościu prowadzi ekskluzywny portal czytelniczy - pewnie będzie zainteresowany, a ma kontakty z najlepszymi wydawnictwami. Pogadam w sprawie jeszcze dzisiaj. Ale konkursy na poważne formy literackie typu opowiadania to zabawa dla ambitnych. Może spróbować też łatwiejszych konkursów? Jak najbardziej. Możemy np robić quizy dotyczące twórczości danego autora, w okresie poprzedzającym premierę jego nowej książki. Chyba, że sam masz jakieś pomysły - jesteśmy otwarcie, na wszelkie sugestie. A nawiązanie współpracy z jakimś renomowanym podmiotem, byłoby czymś po prostu genialnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Załatwione. Gościu łyknął. Jak przesłać Wam namiary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Załatwione. Gościu łyknął. Jak przesłać Wam namiary? Czekamy aż szef wszystkich szefów ruszy tu swój Szacowny Majestat, acz zapewne będzie mu to trzeba wrzucić mailem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 Załatwione. Gościu łyknął. Jak przesłać Wam namiary? Poszło PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Doszła odpowiedź? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Tak, rano napisze maila, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Dzisiaj przez przypadek wykryłem jeszcze jedno wydawnictwo, które pewnie weszłoby w temat. Tym razem jako patron bezpośredni. Jeśli jesteście zainteresowani, mrugnijcie - rozeznam temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts