Jump to content

Recommended Posts

Nie, nie próbowałem. Ciekawe, czy i przeciwników podbijają, bo nawet normalnie pod koniec prowadzi się przecież drużynę półbogów.

W BG modów w ogóle nie używałem, ale zwykle ograniczam się z nimi do dość prozaicznych rzeczy - poprawek interfejsu, pomniejszych udogodnień w rodzaju przyspieszonego odpoczynku itd, - np. żeby czasu nie tracić na podróże do miasta co 15 minut, bo się kończy żarcie czy inna pierdoła, sprowadzająca się w gruncie rzeczy do klikaniny zbędnej. Przykład to gry Owlcata, w które bez Bag of Tricks i odpowiedników grać się moim zdaniem w zasadzie nie da. Ogólnie jednak bardzo fajne gierki (ze wspomnianym modem i po masie łatek!). Nawet Kingmakera z czasem wyciągnęli, choć tuż po premierze się odbiłem.

• 5 months later...
W dniu 24.12.2024 o 19:40, aniolbezserca napisał:

Próbował ktoś z Was grać z modami umożliwiającymi rozwinięcie postaci do 20 lvl (i rzecz jasna z modami na dodatkowe doświadczenie)? Wyższe poziomy są jakoś sensownie zrobione czy tylko na rympał, byleby tylko były? Sprunki

W grze Baldur's Gate 3 (BG3) maksymalny poziom postaci to domyślnie 12, zgodnie z ograniczeniami systemu D&D 5e. Jednak dzięki modom możesz ten limit zwiększyć, aby kontynuować rozwój postaci poza tą granicą.

Oficjalna rozpiska poziomów D&D 5e jest przewidziana na 20 nie 12 poziomów. Twórcy z jakiegoś względu ograniczyli rozwój postaci (nie wie, ale domyślam się).

W sumie z przejściu Expedition 33 może wrócę do BG3 na modach :)