Brewer Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Wiadomo może coś na temat przewidywanej daty polskiej edycji Ars Magicki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonky Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Niee. Z tego, co wiem, a staram się być na bieżąco, nie podali żadnych innych informacji oprócz tego, że w ogóle wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brewer Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Dzięki. Wobec tego zaniecham ostrzenia sobie zębów na ten tytuł, bo jeszcze pewnie zdążyłbym sie przebić do dziąseł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikos38 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Czy polska edycja już wyszła? Jeżeli tak, to gdzie ją można kupić? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonky Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Nie, w najbliższym czasie ma wystartować crowdfundingowa akcja. Ponoć podręcznik jest przetłumaczony, ale do druku pójdzie, jak zostanie przekroczony odpowiedni próg. To tak na szybko, za ich profilem fejsikowym :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Odważę się i zapytam, bo zaóważyłem, że ten watek przeglada mnóstwo osób: Co to do choler? jest Ars magica ??? To jakieś biedne D&D? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Sonky mnie zjedzie, ale tak - biedny brat duzych rpgow. Bardziej WH chyba niz d&d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brewer Posted May 26, 2014 Author Report Share Posted May 26, 2014 Głupstwa, mocium panowie, głupstwa to z ignorancyi płynące... Albo, patrząc po całokształcie, marna prowokacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Wot, rozgryzl mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 W tym watku posucha jak zwykle już od lutego... 2012 :-[ A wyświetleń już ponad 6000 (Tak wiem, że to tylko Sonky i Brewer), a licznik nie zwalnia. Faktycznie tylu ludziom zależy na polskiej edycji tej Ars magica? Cholercia, gdyby czowiek był madrzejszy to, bym go wam sam przetłumaczył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Może choć ty mi powiesz o co ten cały szum? Bo nijak nie ogarniam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Pobuszowałem dzisiaj po stronce rebela. Znalazłem tam tą Ars magicę. Spokojnie, ciągle tylko po angielsku. Ale nie to mnie zaskoczyło. Tego jest... 5 edycja! Toż nawet dnd to dopiero wersja 4.0 Wniosek: system naprawdę jest popularny. Do tej pory traktowałem go z przymróżeniem oka. Do tego rulebook jest cholernie drogi. Droższy nawet od księgi zasad do WH. A i jedna weselsza wiadomość. Rebel umożliwia pobranie karty postaci w pdf. Choć tyle, dla tych, którzy czekają na podręcznik pl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Heh, jest drogie, bo importowane, a to że piąta edycja? Może 4 poprzednie były tak badziewne, że trzeba było naprędce wydawać kolejne? Panie, póki nikt mi nie wytłumaczy o co ten cały zachwyt, to będę toto traktował jako ciekawostkę co najwyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 A widziałeś tą kartę postaci? Cztery strony! (z czego jedna samych czarów, ale chyba i tak rozbudowaniem robi wrażenie). Co do tej 5 edycji - cięta riposta Że niby pozostałe były takie niedopracowane, że ciągle wydawano nową wersję? - okrutne. Ale nawet jeśli tak było, to system musiał mieć potencjał, musiał mieć fanów, bo to w końcu 5(!) edycja. Gdyby ten setting był całkowitą, niegrywalną klapą, nikt nie ciągnął by go tak długo. Coś w ars magice jest. Nie wiem co, ale coś na pewno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts