Jump to content

Wasza pierwsza gra

marcel482

Recommended Posts

Zapraszam wszystkich do dzielenia się wspomnieniami związanymi z waszą pierwszą grą, która wpadła w wasze ręce.

Moją była na przykład (niestety bardzo mało znana) świetna gra Giants: Obywatel Kabuto. Jako, że była bardzo grywalna, mile ją wspominam, a sentyment pozostał ;D

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eee... "Super Frog" na Amigę 600 ;P

Ostatnio miałam okazję do tego wrócić, niestety nie szło mi już tak dobrze, jak dawniej :)

Hmm, dzięki bo byłbym zapomniał...  :P W swojej wcześniejszej wypowiedzi skupiłem się na pececie i zapomniałem poruszyć wątku innych machin  ;) Jeśli o nie chodzi, to pierwszym nabytkiem, który wpadł w moje ręce był kartridż do Pegasusa z kompilacją gierek, spośród których najczęściej młóciłem w nieśmiertelne Mario  ;D

to pierwszym nabytkiem, który wpadł w moje ręce był kartridż do Pegasusa z kompilacją gierek, spośród których najczęściej młóciłem w nieśmiertelne Mario  ;D

No w sumie tego nie liczyłem nawet. :D

Ja tam uwielbiam Contre. Ta radość jak po raz setne przeszło się do końca. :D

Shogo? Pierwsze słyszę. O czym to, bo nie chce mi się googlować? :>

W moim przypadku był to Heli Heroes z jakiegoś czasopisma, taki średniawej jakości symulator helikoptera. A niedługo później Baldur's Gate, choć była to "dwójka". Dopiero później odkryłem oryginalne Wrota Baldura.

A jeśli liczyć inne platformy... na pewno Super Mario i świetna koszykówka jeden na jeden, w której można było rozbić tablicę i potem wychodził wkurzony ludzik i sprzątał ją. Nie pamiętam tytułu, ale cóż to była za grywalność! :D

W moim przypadku był to Heli Heroes z jakiegoś czasopisma, taki średniawej jakości symulator helikoptera.

Grało się, grało. Wiele czasu spędziłem w tej grze. Jak na tamte czasy, to dla mnie gra wymiatała. Moja miłość do "growego lotnictwa" zaczęła się właśnie w tej grze. :D

Shogo? Mnie to to się kojarzy ze strzelanką i jakimiś robotami w tle, ale w ciul dawno to było i więcej nie pamiętam :P

Hmm... a moją pierwszą gra był Jazz Jackrabbit 2 chyba. A nie! Croc! Bogowie, jak ja szybko wracałem ze szkoły jak gruchnęła wieść, że przyjeżdża Cursian z komputerem :D

Hmm... a moją pierwszą gra był Jazz Jackrabbit 2 chyba. A nie! Croc! Bogowie, jak ja szybko wracałem ze szkoły jak gruchnęła wieść, że przyjeżdża Cursian z komputerem :D

Hyh, stare czasy. Taki komputerowy dziki zachód :D Do tej pory pamiętam, jakie zdziwienie wywarł na tłuszczy mój PC - pierwszy na osiedlu. Ilu "przyjaciół" zaraz się wbiło na odwiedziny ;)

Hehe, pamietam to... było zainstalowane na dysku pierwszego PCta, którego zakupili moi rodzice. Jakie to było potężne przedsięwzięcie kupno tego kloca... ech... wspomnienia :P

Wspomnienia? Ja to jeszcze niedawno przechodziłem :P a jak we dwóch się łoi to już w ogóle miód.

Hehe, pamietam to... było zainstalowane na dysku pierwszego PCta, którego zakupili moi rodzice. Jakie to było potężne przedsięwzięcie kupno tego kloca... ech... wspomnienia :P

Wspomnienia? Ja to jeszcze niedawno przechodziłem :P a jak we dwóch się łoi to już w ogóle miód.

Zgadzam się. Ja do dziś lubię grać we dwóch. A pamiętam czasy jak w podstawówce na kompach to było i się w MP grało całe zajęcia. :D

Shogo, strzelanka pierwszo osobowa w klimatach japońskich, ale bardzo fajna. Można tam grać i żołnierzem i wejść w wielkiego mecha. Gra ma nawet dwa zakończenia :) .....chociaż może nie tyle zakończenia co w polowie gry wybierasz po której stronie chcesz być i fabuła całkowicie się zmienia w zależności od wyboru. Gra dzisiaj daje radę więc polecam :)

Shogo, strzelanka pierwszo osobowa w klimatach japońskich, ale bardzo fajna. Można tam grać i żołnierzem i wejść w wielkiego mecha. Gra ma nawet dwa zakończenia :) .....chociaż może nie tyle zakończenia co w polowie gry wybierasz po której stronie chcesz być i fabuła całkowicie się zmienia w zależności od wyboru. Gra dzisiaj daje radę więc polecam :)

A ja nawet nigdy o niej nie słyszałem. Aż się dziwię dlaczego. Gra wydaje się być fajna, jak na tamte czasy. :D

Gra wydaje się być fajna, jak na tamte czasy. :D

Tak to prawda. Gra powstała w '98 roku w CDA dali ją jako pełniak w 2000. Proszę, tu daję ci link w którym dowiesz się wiecej o tej grze. :) 

Dzięki wielki. Po okładce przypomniała mi się. Co prawda nie grałem w nią. Ale po obejrzeniu tego filmiku chyba zabiorę się za nadrobienie zaległości. :D

• 1 year later...

Co do Skyrima, to jakoś do mnie nie trafił. Niby ma wszystko na swoim miejscu, ale grało mi się kiepsko - fabuła nie porywała, a system walki był drętwy jak zawsze. Jedynie otwarty świat zrobił na mnie spore wrażenie. No, i zadania Mrocznego Bractwa ofc.

Dlatego czekam do emerytury, jeśli dożyję to wtedy będę grać na maksa.

Emerytury? A to w Tuskolandzie nie jest teraz tak, że dobry Polak pracuje do śmierci? ;)

Do Skyrima wracam na chwilę co parę tygodni. Jest świetny, ale staram się nie zapaść pod ziemię. :P To nastąpi dopiero w "wakacje", jak się zabiorę za przygotowywanie kompletnego przewodnika po Skyrim. :P