Murky Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Ja ogólnie uważam, że OBOWIĄZKOWE uczestnictwo w systemie emerytalnym to kpina. Pakuję kasę w inwestycję, która nie wiadomo kiedy się zwróci (wszak "dla dobra publicznego" można wydłużyć pracę do 70 lat), w jakiej kwocie, i czy w ogóle (mogę kipnąć). Eh. Pieprzę taką inwestycję. Nawet nie zwrócą mi się pieniądze, które teraz inwestuję w składki. Już wolałbym je odłożyć do banku i sam zapewnić sobie przyszłość... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honotara77 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 No ja też nie liczę że jakąkolwiek kasę z ZUSu zobaczę, dlatego odkładam sobie co miesiąc co nieco na stare lata właśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Ta, ale władza i tak cię okrada na składki w majestacie prawa. Wszak Wielki Brat wie lepiej co dobre dla obywatela. Pfff. Cholerna Europa. Południe USA to miejsce dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kejt Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Faktycznie, KotOR był bardzo udany. Mimo, że nie jestem fanem SW, to bawiłem się bardzo dobrze. Do dziś pamiętam scenę przejścia na stronę Sithów i zakończenie, po którym radośnie gniotłem padół okutym buciorem Dzięki Kotor'owi zaczęła się moja miłość do SW. Ta scena mnie zniszczyła. Dark Side<3 XD Teraz męczę multi mass effecta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Multi ME jakoś mnie nie wciągnął, ale cała trylogia pod względem świata przedstawionego i fabuły naprawdę robiła wrażenie. Szkoda, że 3 odstaje pod względem technicznym (sztywne kukły udające NPCów i mocno zwietrzałe animacje). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kejt Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Mnie też początkowo nie wciągnęła, byłam nawet zrażona, ale teraz jak nie mam nic innego do grania siadam i męczę ludzi swoim noobieniemXD Mass Effect to chyba w ogóle moja ulubiona seria. Shepard jest świetnie wykreowany, towarzysze świetni i kreacja świata. Można przechodzić i przechodzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnie230 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Moją pierwszą grą było Diablo (pierwsza część) które to brat zakupił gdzieś u pirata jakoś w 1998 Do dzisiaj czasami wracam do tego tytułu, a w d2 i d3 gram nałogowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mroczny Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Moją pierwszą super mario na pegazusie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justlech Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Gry na Commodore 64 jeszcze z kaset - pokaż dziś komus śrubokręt i nie będzie wiedział do czego służył kiedyś w grach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 No, przyznaję, na kasetach to ja już nie grałem Słyszałem dużo o tym zjawisku i chodzeniu na paluszkach wokół sprzętu, żeby gra się w cholerę nie zresetowała, ale na szczęście (?) mnie to ominęło Podobnie jak wielu najlepiej pamiętam Pegazusa, ale coś tam Atari z Pitfalem u dziadków mi się kojarzy jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiol2001 Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 No to były czasy - Comoodore - ale pierwsze IBM tez były dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natka1999 Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Super MArio Bros - super paltformówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qtory Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Wieki temu SuperMario, a potem Kozacy: Europejskie boje na pc To było coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agaklassen Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Hmm jak każdy chyba SuperMario, a w podstawówce skoki narciarskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 Pierwsza gra ??? Wspominane wielokrotnie Super Mario Bros Na pegasusa ;D Była w niej jakaś lekkość, która sprawiała, że chciało się do niej wracać, a i po latach wspominam ja ciepło. Chociaż bałbym się teraz wyciagnać ze strychu pegasusa i odpalić ja znowu. Słyszałem o zbyt wielu rozczarowaniach z takich "powrotów po latach" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbock Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Jak Ci pegasus działa to nad czym myśleć? Z chęcią bym spróbował, ale mój sprzęt od dawna nie istnieje ehh. Pamiętam jak się w tanki grało - było fajowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Konsolka jest na chodzie, choć jak dobrze pamiętam pady, czy może joysticky jak na nie mówiliśmy dosyć szybko szwankowały, pękały te gumki, które miały naciskać na płytkę. A tanki pamiętam Możesz nie wieżyć, ale grałem w nie w co-opie z... Matka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawciokow Posted September 6, 2014 Report Share Posted September 6, 2014 Stare dobre czasy człowiek już nie pamięta wszystkiego. F117 było super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanctad Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Tak jak większość stare gry na PC - Need for speed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadurek Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 To jeszcze tenis na telewizor - wczesne lata 90. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 nie wiem czy pierwsza, ale na pewno najlepsza. Kto pamięta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 LUDZIE! Gram w SuperFroga! Co ciekawe... kiedyś szło mi lepiej : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynszyla Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Pamiętam, że jako mała dziewczynka patrzyłam jak dziadek gra w Obliviona, zawsze uwielbiałam patrzeć na tę grę to on zaraził mnie niesamowitą pasją... Pierwszą grą w którą zagrałam samodzielnie był Drakensang, gra moim zdaniem bardzo dobra, oczywiście sporo bym poprawiła ale mam do niej wieeelki sentyment Może nie było to tak dawno temu ale kilka dobrych lat minęło, w zasadzie gra baardzo młoda w porównaniu do odsłon które piszą inni użytkownicy Natomiast Obliviona będę wspominać chyba najlepiej jako mój start z grami tego typu Chwila! Zapomniałam o "kwadratowej" strzelance? Chyba można tak powiedzieć, nie pamiętam zbyt wiele ale wiem, że patrzyłam na tę grę jak zahipnotyzowana, nie pamiętam już nawet jak się nazywała. Niestety część dzisiejszych gier nie dorównuje tym starszym :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Pamiętam, że jako mała dziewczynka patrzyłam jak dziadek gra w Obliviona Na zielone żywe! :o Czas odejść "z branży". Cursian! Zabieramy się! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Jedną z pierwszych i do tej pory jedną z bardziej ulubionych jest dla mnie gra Blair Witch Project, super klimat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts