Jump to content

Skąd jesteś?

Shane

Recommended Posts

Jak w temacie - sk?d jeste?cie? Zdaj? sobie spraw?, ?e na razie mamy do?? w?ski "rozsyp" u?ytkowników, ale to nie szkodzi - b?dzie tak?e na przysz?o??.

Tak wi?c sprawd?my, czy nie pojawi si? kiedy? czyj? s?siad z okolicy  ;)

Ja jestem z pewnej du?ej wiochy zwanej Bia?o?liwiem, w woj. wielkopolskim, pomieszkuj? te? w Bydgoszczy, a nied?ugo pewnie jeszcze gdzie? indziej, mo?e w Poznaniu.

Pochwalcie si?, sk?d Wy jeste?cie.

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja jestem z wioski niedaleko Bia?o?liwia; owa wioska zwie si? Margonin. I nic tam nie ma. A teraz cz??ciej bywam w Poznaniu, w?a?ciwie ca?y czas jestem w Poznaniu (mo?e ma to zwi?zek z tym, ?e ucz? si? w tym?e mie?cie?) nie licz?c dni, w których jestem gdzie indziej.

btw, pozdrawienia z najwi?kszej polskiej wsi - Wawy ;)

• 3 weeks later...

Admin reprezentuje pi?kny, nadorza?ski gród Wroc?awiem nazywany, s?yn?cy z tego, ?e siedziby maj? tu najwi?ksze polskie portale internetowe (Enklawa Magii, nasza-klasa, money.pl i jeszze jakie? tam podrz?dne). ;p

Jest tu kto? jeszcze zamieszkuj?cy lower silesia? :>

• 3 months later...
każda nie omieszkała zaznaczyć, że to najstarsze miasto w Polsce

Już kiedyś od kogoś słyszałem, że ludzie z Kalisza mają taką wewnętrzną potrzebę  ;D

Tak na poważnie to ta starość kalisza jest jedyną rzeczą, która odróżnia tą wiochę od innych małych miast.

Witaj Wielkopolaku-rodaku ;-)

Witaj :)

• 6 months later...

Generalnie pochodzę z Cieszyn- to taka mała w kujawsko- pomorskim, jakieś dwadzieścia kilometrów od Golubia- Dobrzynia- jeśli rzecz jasna ktoś kojarzy to miasto. Ale od rozpoczęcia liceum spędzam pięć dni w tygodniu w Brodnicy- i tak ju z od półtora raku. Chyba więc reszta nie będzie miała nic przeciwko jeśli powiem, że to także moje miasto.

• 4 weeks later...
a ja jestem z Torunia

Heh, to powinnam cię nie lubić ;) Podobno bydgoszczanie nie lubią ludzi z Torunia  ::)

W Brodnicy, pięknych pań nigdy nie za wiele, także zapraszamy

sratatata a ty co się tak podlizujesz? I tak będę marudzić na twoje teksty kochanie  :-*

Heh, to powinnam cię nie lubić ;) Podobno bydgoszczanie nie lubią ludzi z Torunia 

sratatata a ty co się tak podlizujesz? I tak będę marudzić na twoje teksty kochanie  :-*

Ale przecież Ty nie jesteś z Bydgoszczy ;)

Całą tą aferę rzokręcają pseudokibice Elany i Zawiszy, Apatora i Polonii. Oczywiście zależności historyczne też odgrywają rolę. W 1999 Toruń (i całe woj. toruńskie) nie chciało należeć do Kujawsko-Pomorskiego, był pomysł na 'przejście' do woj. Pomorskiego.

Co do podlizywania: daj spokój ;)

No rodowodu bydgoskiego nie mam, wszak bardziej ze mnie wielkopolanka, ale mieszkam tam jakiś czas właściwie  ;)

Zamieszanie z województwami i miastami wojewódzkimi pamiętam, a kibicem nie jestem - dlatego chyba nie zastosuje się do zasady "zabij torunianina przed śniadaniem, będziesz miał piękny dzień".

Co do podlizywania: daj spokój  ;)

łaski bzz  ;)

Zamieszanie z województwami i miastami wojewódzkimi pamiętam, a kibicem nie jestem - dlatego chyba nie zastosuje się do zasady "zabij torunianina przed śniadaniem, będziesz miał piękny dzień".

A ja jestem kibicem - tzn.  że powinienm zabić jakiegoś Poznaniaka, żeby ten dzień był jeszcze lepszy? :)

• 2 months later...

tzn.  że powinienm zabić jakiegoś Poznaniaka, żeby ten dzień był jeszcze lepszy?

Poznaniacy są niesmakowi. Odradzam.

A to ja jako poznaniak półkrwi powiniene zabić warszawiakia, coby mieć udany dzień?

A Shane racji nie ma, bo poznaniacy są smaczni, ale niestrawni :P

• 4 weeks later...