Shane Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Jak w temacie - sk?d jeste?cie? Zdaj? sobie spraw?, ?e na razie mamy do?? w?ski "rozsyp" u?ytkowników, ale to nie szkodzi - b?dzie tak?e na przysz?o??. Tak wi?c sprawd?my, czy nie pojawi si? kiedy? czyj? s?siad z okolicy Ja jestem z pewnej du?ej wiochy zwanej Bia?o?liwiem, w woj. wielkopolskim, pomieszkuj? te? w Bydgoszczy, a nied?ugo pewnie jeszcze gdzie? indziej, mo?e w Poznaniu. Pochwalcie si?, sk?d Wy jeste?cie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naler Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Ja jestem z wioski niedaleko Bia?o?liwia; owa wioska zwie si? Margonin. I nic tam nie ma. A teraz cz??ciej bywam w Poznaniu, w?a?ciwie ca?y czas jestem w Poznaniu (mo?e ma to zwi?zek z tym, ?e ucz? si? w tym?e mie?cie?) nie licz?c dni, w których jestem gdzie indziej. btw, pozdrawienia z najwi?kszej polskiej wsi - Wawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Brodnica - najpi?kniejsze miasto w tej cz??ci galaktyki link do wikipedii Filmik o zamku brodnickim z cyklu "Polska jest Fajna" z wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siudek18 Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Brodnica centrum biznesu i seksu;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Tak Jak dwaj przedmówcy wy?ej: Brodnicy. Miasto na trasie Toru?-Olsztyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Admin reprezentuje pi?kny, nadorza?ski gród Wroc?awiem nazywany, s?yn?cy z tego, ?e siedziby maj? tu najwi?ksze polskie portale internetowe (Enklawa Magii, nasza-klasa, money.pl i jeszze jakie? tam podrz?dne). ;p Jest tu kto? jeszcze zamieszkuj?cy lower silesia? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldarion Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Ja jestem z Kalisza (woj. Wielkopolskie) Dodam jeszcze tylko to, że jest no najstarsze miasto w Polsce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted August 28, 2008 Author Report Share Posted August 28, 2008 Witaj Wielkopolaku-rodaku ;-) Swoją drogą, poznałam już kilka osób z Kalisza i każda nie omieszkała zaznaczyć, że to najstarsze miasto w Polsce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Inheritor Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 A ja jestem z Kujawsko-pomorskiego z Brodnicy, krainy 101 jezior ;p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldarion Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 każda nie omieszkała zaznaczyć, że to najstarsze miasto w Polsce Już kiedyś od kogoś słyszałem, że ludzie z Kalisza mają taką wewnętrzną potrzebę ;D Tak na poważnie to ta starość kalisza jest jedyną rzeczą, która odróżnia tą wiochę od innych małych miast. Witaj Wielkopolaku-rodaku ;-) Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matimak Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Generalnie pochodzę z Cieszyn- to taka mała w kujawsko- pomorskim, jakieś dwadzieścia kilometrów od Golubia- Dobrzynia- jeśli rzecz jasna ktoś kojarzy to miasto. Ale od rozpoczęcia liceum spędzam pięć dni w tygodniu w Brodnicy- i tak ju z od półtora raku. Chyba więc reszta nie będzie miała nic przeciwko jeśli powiem, że to także moje miasto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Brodnica filarem EM ;-) Chyba się kiedyś do was wybiorę, w końcu ode mnie nie tak daleko : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duval Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 A ja mieszkam pod wsią Warszawą, a ma miejscowość zwie się Teresin, w niej znajduje się Niepokalanów, wiecie tam był Nasz papież, do tego jest w tej pięknej miejscowości klub sportowy, do którego należe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szati Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 a ja jestem z Torunia miasto slynace z kopernika, piernikow, zahconu, ptasiej grypy, radia maryja i ojca rydzyka(ubolewam). ach, i jestesmy druzynowym mistrzem polski na zuzlu btw niedaleko brodnicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Brodnica filarem EM ;-) Chyba się kiedyś do was wybiorę, w końcu ode mnie nie tak daleko : W Brodnicy, pięknych pań nigdy nie za wiele, także zapraszamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 a ja jestem z Torunia Heh, to powinnam cię nie lubić Podobno bydgoszczanie nie lubią ludzi z Torunia : W Brodnicy, pięknych pań nigdy nie za wiele, także zapraszamy sratatata a ty co się tak podlizujesz? I tak będę marudzić na twoje teksty kochanie :-* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Heh, to powinnam cię nie lubić Podobno bydgoszczanie nie lubią ludzi z Torunia sratatata a ty co się tak podlizujesz? I tak będę marudzić na twoje teksty kochanie :-* Ale przecież Ty nie jesteś z Bydgoszczy Całą tą aferę rzokręcają pseudokibice Elany i Zawiszy, Apatora i Polonii. Oczywiście zależności historyczne też odgrywają rolę. W 1999 Toruń (i całe woj. toruńskie) nie chciało należeć do Kujawsko-Pomorskiego, był pomysł na 'przejście' do woj. Pomorskiego. Co do podlizywania: daj spokój Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 No rodowodu bydgoskiego nie mam, wszak bardziej ze mnie wielkopolanka, ale mieszkam tam jakiś czas właściwie Zamieszanie z województwami i miastami wojewódzkimi pamiętam, a kibicem nie jestem - dlatego chyba nie zastosuje się do zasady "zabij torunianina przed śniadaniem, będziesz miał piękny dzień". Co do podlizywania: daj spokój łaski bzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Zamieszanie z województwami i miastami wojewódzkimi pamiętam, a kibicem nie jestem - dlatego chyba nie zastosuje się do zasady "zabij torunianina przed śniadaniem, będziesz miał piękny dzień". A ja jestem kibicem - tzn. że powinienm zabić jakiegoś Poznaniaka, żeby ten dzień był jeszcze lepszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted April 27, 2009 Author Report Share Posted April 27, 2009 tzn. że powinienm zabić jakiegoś Poznaniaka, żeby ten dzień był jeszcze lepszy? Poznaniacy są niesmakowi. Odradzam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Ale Poznanianki, to co innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naler Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 tzn. że powinienm zabić jakiegoś Poznaniaka, żeby ten dzień był jeszcze lepszy? Poznaniacy są niesmakowi. Odradzam. A to ja jako poznaniak półkrwi powiniene zabić warszawiakia, coby mieć udany dzień? A Shane racji nie ma, bo poznaniacy są smaczni, ale niestrawni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted June 29, 2009 Author Report Share Posted June 29, 2009 ...jak muchomory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anubis Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Proszę nie obrażać w mojej obecności pięknej stolicy Wielkopolski z której pochodzę . Same wschodnie wieśniactwo, ech ;D . Każdy porządny Wielkopolanin wie, że za Koninem zaczyna się Azja. O! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shane Posted July 22, 2009 Author Report Share Posted July 22, 2009 Wypraszam sobie, ja też jestem wielkopolanką Nie sugeruj się moim miejscem zamieszkania chociaż Bydgoszcz i tak nie jest za Koninem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts