Murky Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Widze, ze nie tylko ja ziewalem przy Tolkienie U Martina najlepsze sa postaci. Tyrion rzadzi. Chcialbym przeczytać kiedys ksiazke, ktora laczylaby ironie i humor dialogow Sapkowskiego z postaciami Martina. PS: na przyszłość ostrzegaj, ze w poscie jest spoiler, bo mozesz komus popsuc zabawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 5, 2014 Author Report Share Posted July 5, 2014 Myślałem, że tylko ja jeszcze gry o tron nie czytałem;) Masz racje, postacie są rewelacyjne. Co do Sapkowskiego, to wziąłbym jego opisy walki. Nikt tak piruetów i wygibasów podczas pojedynku nie opisywał jak Andrzej;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 No i liczba moich komentarzy przekroczyła... 200! Ile mi to zajęło? Nie chce mi się w profilu sprawdzać, ale ze dwa miechy ( nie mylić z mechami;) Ale zastanawiacie się pewnie po co to piszę? Otóż zapragnąłem pokonać mojego arcywroga - doktora Bulgota ( to ty Cursian ), którego wynik wyświetla... 452 Czyli jeszcze 14 wiadomości i cię pokonam! Zwycięstwo jest tak blisko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 W tym momencie powinienem sie zapewne zasmiac po delfiniemu i wypuścić Wielkiego Kraba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 7, 2014 Author Report Share Posted July 7, 2014 Kowalski! Jakie mamy opcje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 9, 2014 Author Report Share Posted July 9, 2014 Puk, puk! ( zapytajcie kto tam?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Nikogo nima w domu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 9, 2014 Author Report Share Posted July 9, 2014 Wiedziałem, że wszystko zniszczysz, całą krotochwilę obrucisz w peżynę :'( Tak trudno dzisiaj manipulować ludzmi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 10, 2014 Author Report Share Posted July 10, 2014 Czytałem dzisiaj świetną recenzję "Pikniku na skraju drogi", wiecie tego pierwowzoru S.T.A.L.K.E.R.-a. Cholera muszę to mieć! [możliwe spojlery] Dowiedziałem się o fabule tylko tyle, że w książce strefy (zony) stworzyli... Kosmici! Powiem szczerze, że motyw z Czarnobylem jakoś lepiej mi leżał. Po za tym STREFY?! To ile kurde ich tam jest? Czytał ktoś, polecacie? Jak uporam się z sagą Martina (a nie prędko, nie prędko to nastanie), to chyba będzie dobra pora na... Piknik ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Nareszcie chwila wytchnienia. Ostatnio tyle spraw mam na głowie, że mam dosyć. Na szczęście na forum, za dużo się pod moją nieobecność nie działo. Dzisiaj nurtuje mnie sprawa... Pępka. Słyszałem, że w zależności od miejsca przecięcia pępowiny może on mieć inny kształt! Może być wklęsły ( chyba najczęściej spotykany), wypukły ( "wybrzuszony do przodu) i... Wogóle może go nie być! Według mnie lekarze powinni dokonywać takich cięć, by go nie było. Opinia co do pępka jest raczej zgodna - to tylko pozostałość po pępowinie i nie spełnia żadnych funkcji. Ja, że mam dwie matki, to i mam dwa pępki :-[ Czasami na plaży czuję się z tym... Niekonfortowo. Gdybym pępowinę ucięto inaczej nie byłoby problemu. Ot, taką medyczną refleksję wam dziś zafundowałem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Ciesz sie, ze w ogole przecieli, bo mam niepokojące wrazenie, ze cie uciskala A zreszta, uprzejmie prosze o nie poruszanie tematu dzieci przy mnie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Cursian ty... ty... Dzieciofobie ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Przedszkole gorsze niz pole bitwy. Halas ten sam, ale na wojnie przynajmniej mozesz wygrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Widzę, że przeszłeś przez to... Piekło ;D A przecież kogo nie spytam to mówi, że dzieci to kochane, małe aniołki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Nie moje (dziekowac bogom), ale i tak mam dosc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Zawsze możesz z nimi pograć w... Warhammera! Dzieci lubią bawić się kostkami, a ty dokleisz jakieś story i uproszczoną mechanikę. A propo rpg. Dzisiaj byłem w centrum handlowym M1. Na korytarzu jest tam pełno jakiś małych sklepików, a na jednym był szyld... Bard - centrum gier. Pełno planszówek i karcianek! Podręczników nie widziałem, ale też nie wchodziłem do środka. Morał: Nie elektroniczna rozrywka wraca do łask! Trzeba się wziąść ostro za czytanie WHFR! - kończe rozdział o ekwipunku, a później to już... Walka, czyli mechanika pełną gębą! Godzina największej próby nadchodzi! Niech Sigmar ma mnie w opiece;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 15, 2014 Author Report Share Posted July 15, 2014 Dzisiaj mam kolejne nurtujące mnie pytanie: Co żaby robią zimą ??? Czyżby wtarbaniały się do niedźwiedzich gawr i zapadały w zimowy letarg? Przecież ich podstawowego pożywienia (much) też zimą nie ma. Właśnie! Co się dzieje zimą z muchami?! Muchy żyją krótko, więc zapewne... Umierają. Więc skąd tyle tego cholerstwa na wiosnę! Ot, i zimowe pytanie, w sam raz na lato Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 17, 2014 Author Report Share Posted July 17, 2014 Ale jajca! Byłem zobaczyć co tam na Rebelu piszczy i co? K30! K... 30! Do czego to cudo? Jak kupiłem zestaw kości to kończył się na k20. To jakowaś nowość musi być, zapewne amerykańska. Oni zawsze chcą piękniejsze, lepsze i... Większe. http://www.rebel.pl/product.php/1,1308/1994/Kosc-K30-Interferenz.html Co też się porobiło. K30 8) Jak ja byłem młody to takich kości nie było ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 28, 2014 Author Report Share Posted July 28, 2014 Zmieniłem awatara! Ten ociepli mój wizerunek. Nie chcę być już postrzegany jako mroczny maczo > Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 W takim razie ci się udało! Wolisz być postrzegano jako Mały Mangowy Avatar? Ej... Czekaj... MMA. Obawiam się, że to brzmi zbyt męsko. Musisz zmienic obrazek. Przykro mi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 MMA? Cholera! No, nic trudno. Zostaje jak jest. Zbyt częste zmiany awatara mogą być oznaką... Zaburzeń osobowości ! :o EDIT: 9(!) strona tego wątku. Niedługo wyślę ten temat do druku i wydam jako autobiografię! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 No, Cursian, kolejne CDA i kolejne bez twojego artykułu :'( Bieda stary, bieda. Ale nie martw się. Ja zająłem twoje miejsce i będę kontynuował twoje dzieło starając się dorównać jakości twych tekstów. Postaram się, by moja ogromna pasja i zaangażowanie przekładały się na poziom moich artykułów. Ach, Cursian, by było jasne. W CDA podpisuję się nckiem... MQc 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 W przyszłym powinny byc dwa beta testy. Moze wiecej. Teraz wreszcie jestem wolny, nie przeszkadzają mi zadne dzieci i inne chochliki. Nie trac wiary, oddany czytelniku, albowiem Cursian powraca na dobre! Btw - w poprzednim numerze w raporcie z targow byly dwie moje mniaturki, gapo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 I widzisz jak cię zmotywowałem! ;D Jakie miniaturki? Gdzie? Jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoBieski1 Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 A, te miniaturki. Halo - grubo. Plants vs. Zombies 2 - już mniej ambitnie. Jak kolwież gratuluję i pozdrawiam mój przyjacielu z CDA. Ale prestiżowe towarzystwo się koło mnie kręci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts