Jump to content

Forumowa sesja - brudnopis

Murky

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Otwarł mi się dzisiaj podręcznik na rodzajach chorób.

Zapadły mi w pamięć:

Smrodliwe wiatry.

Czas trwania: 5 dni.

Efekt: Potworny ból kiszek powoduje, że postać otrzymuje modyfikator -20 do wszystkich cech głównych.

Grubo.

Czymś takim mógłbyś mnie... Przyszpilić. Tylko...

My nie mamy cech głównych. Jak będziesz odejmował nam PŻ, gdy go... Nie mamy.

No MG wspaniały i wszystko wiedzący, taki ambarasik mam dla ciebie ;D

Czuję, że masz już jakiś pomysł. To dobrze, bo byłyby jajca, gdybyśmy to choć raz my BG wywiązali się, a musieli nagle czekać na... MG, który nagle obmyśla mechanikę.

Mówię jajca! Jajca by były!

A na poważnie cursian, jak nie masz pomysłu to możemy zrobić tu burze mózgów i jakoś rozsupłać ten węzeł razem.

A więc to tak!

Sprytnie brewer "odsunął" od nas niebezpieczeństwo z mojej przeszłości, choć jak rozumię teraz zaczyna się knajpowa burda, czyli bij kogo popadnie, lub dla tych bardziej trzeźwych: choooooodu!

Jak to się mówi?

Z kałuży w gnojówkę?

Ale nie ma co, historyja nabiera tempa! ;D

Może nawet "przeskoczymy" w czasie ( jest to możliwe na normalnej sesji?) i trafimy już do tego lasu, gdzie są te morderstwa.

I koniecznie trzeba "przedstawić" postacie, tak byśmy już mogli w opisach używać ich imon, a nie tylko epitetów jak ten bez uszu, ten niski, czy ten z laską. Czytelnik może się w tym gubić.

Ok, gotowe. W postach macie dowolnosc. Zarowno reakcje wasze i ludzi podczas przemowienia, kto uciekl, kto zostal itd. Tylko jedna rzecz: do ratusza mozecie wchodzic i go opisywac, ale pokoj burmistrza, w ktorym jest Decimus, to juz moja czesc. Tzn mozecie zadeklarowac, czy chcecie tam wejsc, czy nie, ale ewentualna scene w pokoju zaczynam ja.

Kawał dobrej roboty, ser!

Czyli teraz ktoś musi opisać akapit, który zakończy wejściem do pokoju Decimusa?

A potem pałeczkę przejmuje Curs... Wróć, MG.

Pomyślmy o tym. Jak ktoś będzie miał już gotowy pomysł i czas niech to tu zakomunikuje.

Nie ma co, fabuła nabiera tempa ;D