Superkarpik Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Podjarany kilkoma filmikami ( jak i własnymi opowiadaniami) Zacząłem grać w Fallouta 2 bo wstyd się przyznać ale nie sięgnąłem po ten tytół wcześniej. Zakochałem się dopiero w tactics. No więc włączam grę a tu po godzinie coś źle zaklikałem. No nic, gram od nowa. skasował mi się save... Sprubujemy jeszcze raz... Zrbiła się pętla wydarzeń, że goni mnie całe miasto... Po kilku miesiącach przerwy postanoiwiłem sprubować ostatni raz. Korzystałem z wielu poradników i solucji ale za wuja nie udało mi się tego przejść. Gra jest cudowna, a zwłaszcza rozbudowany system dialogów jakiego na próżno szukać w nowych produkcjach. Nawet KOTOR się pod tym względem chowa. Niestety gra okazała się moją porażką co też uznaję za sukces tytułu. Znajdźcie nową grą którą ciężko przejść. Jak na razie Fallout Karpik 3:0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Uszy do góry! Ja miałem kiedyś problemy z Icewind Dale 2, ale w końcu je przemogłem i teraz bez większych stresów przechodzę ten tytuł, a jest on cudny! Spróbuj ponownie, zwracając uwagę na szczegóły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 sprubuję. Będę was relacjonował z moich postępów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 W jaką wersje gry grasz? Radze nie zabierać się za Fallouta 2 jeśli nie jest spatchowany przynajmniej do wersji 1.2 (najnowszy z oficjalnych poprawek o ile się nie mylę). Wersja PL właśnie chyba w takiej występuje, ale sprawdź bo nie jestem pewien. Jeśli natomiast grasz w wersje US/UK polecam dodatkowo "Killap's Fallout 2 unofficial patch". I pamiętaj ze po każdym wgraniu poprawki trzeba niestety zacząć grę od początku . Gra ma mnóstwo bugów. A co do samej rozgrywki ja też zaczynałem kilka razy od początku, zanim w końcu przeszedłem grę do końca. Głównie ze względu na bugi. Co to znaczy że zrobiła ci się pętla wydarzeń i goni cię całe miasto? pewnie zabiłeś jakiegoś dzieciaka albo innego niewinnego mieszkańca i cię NPC nie kochają. To była jedna z pierwszych gier, gdzie, każde działanie ma swoje konsekwencje. Trzeba uważać co się robi,co się mów i z kim się zadziera. ew często robić save w różne sloty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 Możliwe, że mam stare wydanie, gra ma jeszcze wymagania z windows 95 i nie przewidziany xp. Mam ją w pudełku równe 10 lat ;D Tak chyba jest niespachowana ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts