Jump to content

Recommended Posts

Miniony rok wywrócił polską scenę konwentową do góry nogami. Jak myślicie, co dalej? Konwenty wrócą w tym roku do spotkań na żywo? Nadal jedyną opcją będą spotkania online? A może okaże się, że spotkania twarzą w twarz w dobie Discorda już nie są dla nikogo atrakcyjne?

Zapraszam do dyskusji. ;)

https://enklawanetwork.pl/forum/temat/1848-konwenty-2021-na-%C5%BCywo-czy-online/

DF-y właśnie zapowiedziały się na sierpień, choć nie ustalili jeszcze, czy online, czy na żywo.

Ech, a jak dziś pamiętam, gdy ludzie z Warszawskich Targów Fantastyki latem obiecywali, że rocznicowa edycja (listopad 2020) odbędzie się bez zakłóceń i wirusów. ;)

Sytuacja jest dynamiczna ;)

Z drugiej strony może to i dobrze, że konwenty przeniosły się do sieci. Dzięki temu część osób może przekona się do grania online i nie będzie postrzegać osób preferujących taką formę gry w RPG jako przegrywów z zadupia bez znajomych.

• 1 year later...
  • 2 weeks later...

Może i do normy, chociaż jak widzę ceny wejściówek na te konwenty w naszej nowej normalności, to mnie zęby bolą. Wiadomo, rozumiem że koszty wszystkiego poszły w górę, ale gdybym nadal był studentem, to nigdy w życiu nie byłoby mnie stać na zapłacenie 100+ zł za weekendową imprezę... A przecież alkohol też poszedł w górę. ;)

Z konwentem online jest ten sam problem co z firmową integracją online. Nie da się pić do kamery. ;) A przynajmniej ja bym nie potrafił. A jednak interakcje zakrapiane alkoholem to było to, co z moich konwentowych czasów wspominam najmilej. ;)