Mrozie Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Dyskusja dotyczy newsa pt. Divinity: Original Sin 2: klucze na Steam dla uczestników Kickstartera już dostępne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted August 31, 2016 Author Report Share Posted August 31, 2016 Klucz dodany, wszystko pięknie działa. Tylko jak na złość w weekend 16-18 września nie będę mógł zagrać. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Co do jedynki mam dość mieszane uczucia, więc nie czekam jakoś specjalnie. Walki były fajne, ale reszta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted September 2, 2016 Author Report Share Posted September 2, 2016 To ja jestem o wiele bardziej nastawiony entuzjastycznie. Walki były znakomite, a teraz mają być jeszcze lepsze. Crafting, muzyka, odgrywanie ról, no i przede wszystkim specyficzny humor Lariana. Fabularnie gra trochę kulała, ale teraz mieli położyć szczególny nacisk właśnie na poprawienie fabuły i dialogów, dlatego jestem dobrej myśli. Od 19 września znikam w Rivellonie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 Ten in humor właśnie do mnie nie trafia. Z jednej strony zwały trupów za wodospadem, mrok, rzeź i tragedya, a ludziki biegają przebrane za krzewy. Meh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted September 3, 2016 Author Report Share Posted September 3, 2016 Z humorem Larian jest jak z humorem Pilipiuka: albo go uwielbiasz albo nie cierpisz. Ja należę do tej pierwszej grupy. Bardzo podobały mi się takie zadania jak choćby to z Bezgłowym Nickiem. Tudzież łączenie w pary miejskich kocurów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 To z Nickiem akurat obleci, ale kotów nawet nie pamiętam, a to w sumie wiele mówi o moich odczuciach Główny wątek to po prostu bełkot - do tej pory nie bardzo ogarniam, o co w nim w ogóle do cholery chodziło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted September 5, 2016 Author Report Share Posted September 5, 2016 Z kotami chodziło o połączenie dwóch sierściuchów świętym węzłem małżeńskim. Z tym, że trzeba było znać umiejętność rozmowy ze zwierzętami, więc mogłeś przegapić. A główny wątek? To był taki heroic fantasy na sterydach, mocno przesadzony. [SPOJLER] Twoi bohaterowie, Łowcy Źródła, przybyli zbadać zagadkę morderstwa. Potem okazało się, że zamieszana jest w to sekta, która działa z inspiracji pewnej wiedźmy, która działa z inspiracji pewnego demona pragnącego zagłady świata poprzez sprowadzenie nań Pustki. W międzyczasie okazuje się, że Twoi bohaterowie to tak naprawdę dawni strażnicy Bożej Skrzyni, w której była uwięziona Pustka i wszystkie niegodziwości świata (mit Pandory), lecz nasi bohaterowie dali się zwieść i pozwolili na otwarcie skrzyni, za co za karę udali się na wygnanie do śmiertelnego świata w formie ludzi. W związku z powyższym mieli też moralny obowiązek, by odzyskać Gwiezdne/Krwawe Kamienie (fragmenty ich duszy) i z pełną mocą obić ryj Pustce i zamknąć ją na powrót w Bożej Skrzyni.[/SPOJLER] Kurtyna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monet24 Posted October 17, 2019 Report Share Posted October 17, 2019 No i fajnie , cieszę się bardzo ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts