Superkarpik Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Kto grał na naszym Forum w sagę Fallout? nie się zwierzy co osiągnął i jak mu sie grało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Za m?ody jestem na Fallouta. Ale jakby? podrzuci? to z ch?ci? bym skosztowa? :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 wielcem niepocieszony, ?e nie gra?em, ale jak tylko podrzucisz Yodzie to daj mi cynk a ja momentalnie mu to zakosze ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 To mo?e si? jako? podzielimy, Ja jedynk? a Ty Dwójk?? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 13, 2008 Author Report Share Posted February 13, 2008 Gdy mój komp nie zacina? si? jeszcze od s?abo?ci grafy w jedynce to troch? w ni? gra?em. Potem zdeczka gra?em w 2 w któr? nadal z zaci?ni?tymi z?bami da sie gra?. Do dzisiaj gram w Fallout tactics (odpala?em go nawet wczoraj dla przypomnienia uniwersum do fanfika) Warto poznac samo uniwersum co jak kiedy i dlaczego. Mam wszystkie trzy w wersji oryginalnej a Fallout Tactics mam jescze praktycznie niezniszczone du?e pude?ko z instrukcja i 4 p?ytami. Za 30 lat bedzie pewnie sporo warte ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Superkarpik zgram sobie od Ciebie wszystko co masz... oczywiscie pio przejsciu gry po?ami? p?yty zeby mozna to by?o podciagnac pod pozyczenie a nie pod piractwo ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Nie no my?l? ?e jak Sir Jedi dostanie ode mnie t? gr? w sobot? to jakim? wymy?lnym sposobem ( rzut p?yt?, w samochodzie ;D) dostarczy wam t? gr? jednak gor?co polecam fallout tactics, gdy? gra jest tak miodna ?e nie idzie wytrzyma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 No to nie mog? si? doczeka? Soboty Wymaga? sprzetowych to raczej Fallout nie ma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Dwurdzeniówki to minimalnie potrzebuje ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Dwurdzeniówki to minimalnie potrzebuje ;D I grafiki z 2GB pami?ci? W jedynk? gra?em. Krótko, bo w tym samym czasie dosta?em BG, które mi si? bardziej podoba?o. Potem mia?em wróci? do Fallouta, ale jako? nie wysz?o... kiedy? tzreba b?dzie nadrobi?. ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Dobra Ale Ja pytam powa?nie. Grafika 8 MB podo?a Falloutowi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 najs?absze kompy mu podo?aj?. ma naprawde mizerne wymagania sprz?towe i naprawde zreszt? mizernie wygl?da. w fallout tacticsa mozna gra? do tej pory (bo gram w niego do tej pory ;D) ale jego nie porzycz? bo to mój ?wi?ty graal ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 No to w takim razie mo?na gdzie? go kupi? detalicznie, oprócz Allegro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Fallout w EM? my?la?em ?e to strona nastawiona na Rpg w ?wiecie fantasy... Fallout ma swoj w?asny, specyficzny klimat - dlatego pomimo bledow i grafiki jest tak wspanialy. Pesymistyczna wizja przyszlosci w polaczeniu z retro muzyka i absurdalnymi filmikami propagandowymi z okresu zimnej wojny tworza cos pieknego. Do tego czarny humor i aluzje do monty pythona - w to po prostu trzeba zagrac :-). Je?eli zabieracie si? za Fallouta 2 to polecam zainstalowac "restoration project v1.1" (o ktorym zreszta pisaliscie w jednym z newsow) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markusz Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 maly off Flyyy zajebisty avatar Panie Markuszu, to jest du?y off, prosz? i?? spa? i nie spamowa? niepotrzebnie - Shane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 17, 2008 Author Report Share Posted February 17, 2008 Dzi?kujemy za porady, na pewno z nich skorzysta ta wi?kszo?? która ni gra?a w gr? jak to pisa?o w insrukcji: "gra o ?wiecie w którym nauczyli?my si? robic bomby od których wszyscy poczuli sie lepiej" ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Fallout w EM? my?la?em ?e to strona nastawiona na Rpg w ?wiecie fantasy... Fallout ma swoj w?asny, specyficzny klimat - dlatego pomimo bledow i grafiki jest tak wspanialy. Pesymistyczna wizja przyszlosci w polaczeniu z retro muzyka i absurdalnymi filmikami propagandowymi z okresu zimnej wojny tworza cos pieknego. Do tego czarny humor i aluzje do monty pythona - w to po prostu trzeba zagrac :-). Je?eli zabieracie si? za Fallouta 2 to polecam zainstalowac "restoration project v1.1" (o ktorym zreszta pisaliscie w jednym z newsow) A Jednak W ko?cu Fallout to klasyka cRPG. Niestety obecnie nie tworzy si? takich gier; z nawi?zaniami, z przymru?eniem oka, z czym? wyj?tkowym. Widz? i? sta?y czytelnik poniewa? to Ja napisa?em tego newsa, doceniam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Heh - gdyby nie ten news pewnie bym nie wiedzia? ?e takie co? istnieje :-P. Gry mozna kupic za grosze w extraklasyce, jednak sa niestety w PL. Samo tlumaczenie nie jest takie zle, ale angielska wersja bardziej przypadla mi do gustu. Poza tym wersja PL kloci sie z niektorymi nieoficjalnymi patchami, bez ktorych nie wyobrazam sobie juz grac (m.in patch killapa). Fallout jest juz abandoware i mozna go sciagnac za darmo (na stronie cda jest download) Nie mam pojecia jak to wyglada z 2. Trzeba uwazac na europejska wersje Fallouta 2 , ktora jest fatalnie ocenzurowana (brak dzieci - a przez to brak mozliwosci wykonania niektorych questow). Jest ona oznaczona jako UK. Ja gram w wydanie US z plyty cdaction i po spatchowaniu z restoration project v 1.1 i wszystkimi fixami smiga az milo. Bugów juz jest niewiele i w koncu ta gra wyglada tak, jak powinna wygladac w 1998 :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Chyba chodzi?o o licencj? typu: Abandonware ;] Co do downloadu Fallouta z CDA.pl to niestety ale linki tam podane s? nie aktywne :'( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly_killer Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Tak, chodzi?o mi o licencj? typu "Abandonware" ;-). A tobie pewnie chodzi?o o "nieaktywny" link ;> ;-) wpisz w google "fallout download" - my?l? ?e co? znajdziesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Hehe, Widzisz jak si? ?wietnie uzupe?niamy Niestety odszuka?em informacj? ?e gra ponownie jest sprzedawana i nie mam mo?liwo?ci legalnego Jej pobrania. Zapraszam do ?ci?gania gry z... pó?ki sklepowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted February 20, 2008 Author Report Share Posted February 20, 2008 [cenzura] cho? TY Jedi dostaniesz go ode mnie w przysz?? sobot?... no, je?li zjawisz si? na sesji ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Haha, a tu Sesji ani Fallouta nie ma. Fly_Killer, SuperKarpik - mo?e by?cie si? zabrali za solucj? do F lub F2? Wszelka Pomoc na pewno przyda si? Enklawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superkarpik Posted March 3, 2008 Author Report Share Posted March 3, 2008 Dzisiaj ju? da?em Mrozowi tutorial postaci do Fallouta tactics, a jak dobrze pójd?ie to zara dojedzie i fanfik nowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Jedi Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 ?wietnie, ?wietnie ;] Ale najwa?niejsze s? solucje i ekwipunek ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts