aniolbezserca Posted November 12, 2021 Report Share Posted November 12, 2021 Po kilkunastu latach wróciłem do podstawki NWN (wersja EE, ale szczerze mówiąc jakoś nie widzę, by grafika była widocznie poprawiona), co zresztą widać po moich komentarzach do solucji (za którą bardzo dziękuję, bo momentami okazała się naprawdę pomocna). Mam już za sobą jakieś 2/3 (3/4?) kampanii (szukam teraz Słów Mocy w III rozdziale) z podstawowej wersji gry i postanowiłem podzielić się przemyśleniami dotyczącymi powrotu po Neverwintera. A że się rozpisałem i narobiłem trochę screenów, to spisałem wszystko w jednym miejscu i wrzuciłem TUTAJ. tl;dr: Nadal sporo rzeczy w NWN jest irytujących, ale mimo to warto odświeżyć sobie tę grę. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted November 21, 2021 Author Report Share Posted November 21, 2021 Uff... skończyłem podstawową kampanię NWN i napisałem krótkie podsumowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonky Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 Neverwinter tak niesamowicie mnie wynudził, że nic już z niego nie pamiętam. I te walki, w trakcie których postacie się na siebie patrzyły i czekały, to były czasy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniolbezserca Posted November 23, 2021 Author Report Share Posted November 23, 2021 Tak to już bywa jak się łączy walkę w turach z czasem rzeczywistym Dlatego warto inwestować w rozpłatanie i przedmioty zapewniające efekt przyspieszenia A same walki (zwłaszcza 1 vs. 1) całkiem miło dla oka sie prezentują (przynajmniej na początku, kiedy nie znamy jeszcze wszystkich sekwencji wyprowadzania i parowania ciosów) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts