Mrozie Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 No, to może być hit: oficjalna strona Baldur's Gate znowu działa. Nie ma na niej praktycznie nic, ale już sam fakt re-launchu jest dosyć sensacyjny. KLIK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Szczerze mówiąc wołałbym, żeby BG pozostało we wspomnieniach. Wyobrażacie sobie edycję, która byłaby dostosowana do wymagań dzisiejszego rynku? No właśnie... Tako rzecze mędrzec Cursian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mangusta Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Szczerze mówiąc wołałbym, żeby BG pozostało we wspomnieniach. Wyobrażacie sobie edycję, która byłaby dostosowana do wymagań dzisiejszego rynku? No właśnie... Tako rzecze mędrzec Cursian Z jednej strony prawdę rzeczesz, mędrcze Cursianie, a z drugiej miałam taką nadzieję nieśmiałą od dawna... Ale to chyba na enginie Skyrimopodobnym by było? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Raczej bym nie liczył na wysobudżetową grę AAA, bo to by oznaczało znaczne uproszczenia w stosunku do klasyki i zabicie ducha BG. Finansowo - sukces murowany, choćby ze względu na samą markę. No bo kto z takiego BioWare'u czy Obsidiana przejmowałby się garstką pomstujących graczy, którym marzy się cRPG o głębi gier sprzed dekady? Udało mi się znaleźć trochę więcej na temat uruchomienia tejże strony, napisałem o tym tutaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mangusta Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 http://gry.interia.pl/pc/news/powstaje-nowy-baldurs-gate,1766618 Nie wiem, jak wam, ale mi się aż łezka zakręciła z radości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Eh. jesli ta gra wyjdzie, będzie porażką. Biznes to wredna dziwka i poważaniu ma sentymenty. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mangusta Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Eh. jesli ta gra wyjdzie, będzie porażką. Biznes to wredna dziwka i poważaniu ma sentymenty. :/ I wionęło takim pesymizmem, że żyły same się podcinają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murky Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Droga mangusto, to jest realizm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted March 2, 2012 Author Report Share Posted March 2, 2012 E, ja bym jednak poczekał na oficjalne oświadczenie Beamdoga, bo na razie to wiadomo jedynie, czym ten projekt nie jest - a nie jest odświeżoną edycją BG ze Steama. Wszystkie inne opcje, a więc (BG 3, remake starej sagi w technologii 3D, gra na platformę iOS) są wciąż możliwe. Aczkolwiek pospekulować sobie dalej możemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel482 Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Skoro już o baldurze mowa, uważam, że warto rzucić okiem na ten projekt: Jest to fanowska próba odtworzenia Baldur's Gate 2 na silniku Dragon Age: Origins ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaNxRybA Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 No muszę przyznać, że bardzo ładnie to wszystko wygląda. Jestem pełen podziwu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted April 10, 2012 Author Report Share Posted April 10, 2012 Bardzo ambitny mod. Pytanie, czy kiedykolwiek zostanie ukończony? Widziałem już wiele takich projektów (choćby monumentalne Tamriel Rebuilt), ale niewiele z nich doczekało się wydania finalnej wersji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
portacipria Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Hej! Czy ktoś wie jak odzyskać poziom odstraszania nieumarłych w BG? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrozie Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Hej, Masz na myśli odzyskanie "wyssanego" poziomu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts