Jump to content

Skąd jesteś?

Shane

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...

Ha, Sj namawiał mnie bardzo do pospamienia na forum, więc i tu się dopiszę z przyjemnością.

Skąd żem się wziął? Skąd jestem?

Odpowiedź na pierwsze pytanie jest prosta: Skąd się wziąłem? Prawdopodobnie z porodówki i innych czynności przed nią, ale nie mogę tego powiedzieć na pewno, bo, niestety nic nie pamiętam... poza jednym mglistym czymś, co równie dobrze mogło być snem ;>

Drugie pytanie, to, o które Wam chodzi jest już bardziej skomplikowane... Skąd ja? Kraków! Piękny, klimatyczny Kraków.

Wiem, że tu sam jestem pod tym względem (bo i nikogo chyba z Krk nie ma?), przez co miejsce to staje się jeszcze bardziej atrakcyjne.

Uff uff. No, to napisałem.

• 4 months later...
  • 1 month later...

Nie wychylam nosa poza 'próg'. Choć na szczęście mieszkam na obrzeżach, więc zamiast zgiełku żałobników słyszę wesołe ćwierkanie ptaszków.

Kocioł by był, gdyby przyleciały wszystkie Obamy i inne Merkele - mógłbym cały dzień stać w ogródku i non stop machać samolotom. Przynajmniej byłoby trochę cienia^^

• 4 weeks later...

Widzę, że główne siły EM to środek, środek-północ kraju :) Ja dopisuję się ze strony Bydgoszczy. Z innej beczki... Brodnicę swojego czasu często odwiedzałem jako kurier z Dhl, także miasto jest mi bliżej znane :) Jak również korek na wlocie od strony Torunia ;/

• 5 months later...
  • 1 month later...

Ja pochodzę z bardzo małej miejscowości, a w zasadzie ze wsi - z Borowej. Jest to naprawdę mała wioska w okolicach Bełchatowa. W zasadzie bliżej mi do Szczercowa, ale jest to miasto, którego praktycznie nikt nie potrafi skojarzyć, a Bełchatów jest chyba bardziej rozpoznawalny.  :)

• 2 weeks later...

Maków Mazowiecki. Czteropak temu, kto wie, gdzie ta mieścina leży (oczywiście bez sprawdzania :P ).

Płock. Takie małe miasto z Orlenem, wielokrotnymi mistrzami Polski w piłce ręcznej i sarkofagiem Krzywoustego ;)

Płock?! Toż to o rzut beretem! Kurdę... może się pospieszyłem z tym czteropakiem? :P choć okolice typu Przasnysz czy w końcu Ostrołęka są bardziej znane. A najbliżej (ze znanych miast) owemu Makowowi do... Warszawy? 80 kilometrów wszak to godzina jazdy ;)

A ja się wyróżnię bo jestem z południowo-zachodniej części kraju :D. Dokładnie z Pieszyc, ale wątpię czy to będzie cokolwiek Wam mówiło ;).

O, krajanka z Dolnego Śląska. :) Pieszyce są blisko czego?

Świdnicy jak mniemam, ale nie daje pewnosci ;p

Wilczek ma rację ;). Ewentualnie Dzierżoniów/ Bielawa ale to takie mało znane miasta w sumie  :P